Бреговићу Орден витеза

Познатом музичару Горану Бреговићу амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро уручила је синоћ Орден уместности и књижевности у рангу витеза. Додели признања присуствовали Бреговићеви пријатељи и породица.

Забава 26.02.2015 | 09:05
Бреговићу Орден витеза

Знатижељан, надахнут, широкогруд и неуморан настављате да обогаћујете свој стил заснован на мешавини најразличитијих музичких токова - традиционалне музике Балкана, рока, попа, класичне, духовне музике, реге музике, танга, електронске музике, и он привлачи публику широм света, рекла је Моро.

Моро је подсетила на Бреговићеву каријеру, од Бијелог дугмета и објављивања 13 албума који су продати у шест милиона примерака, до сарадње са Емиром Кустурицом и музике коју је писао за фимове "Дом за вешање", "Аризона дрим" и "Андерграунд".

Постајете светски познати композитор, рекла је Моро, чији стил одмах постаје препознатљив као спој ваших корена у гитарском року и утицају циганске и балканске музике.

Следећи значајан моменат је сусрет са Патрисом Шероом и компоновање музике за филм "Краљица Марго", када поново проширујете своје музичке хоризонте на класичну и духовну музику, рекла је Моро.

Бреговић је захвалио амбасадорки на признању и истакао да долази из сасвим мале музичке културе, у односу на Француску.

Велика је ствар знати да та велика култура може да обликује неког као што смо ми, рекао је Бреговић.

Додели признања у Амбасади Француске присуствовали су бројни Бреговићеви пријатељи, међу којима и певачи Севернина Вучковић и Ален Исламовић.

Свечаности је присуствовала и Бреговићева породица, супруга и три кћерке.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар