Bregoviću Orden viteza

Poznatom muzičaru Goranu Bregoviću ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro uručila je sinoć Orden umestnosti i književnosti u rangu viteza. Dodeli priznanja prisustvovali Bregovićevi prijatelji i porodica.

Zabava 26.02.2015 | 09:05
Bregoviću Orden viteza

Znatiželjan, nadahnut, širokogrud i neumoran nastavljate da obogaćujete svoj stil zasnovan na mešavini najrazličitijih muzičkih tokova - tradicionalne muzike Balkana, roka, popa, klasične, duhovne muzike, rege muzike, tanga, elektronske muzike, i on privlači publiku širom sveta, rekla je Moro.

Moro je podsetila na Bregovićevu karijeru, od Bijelog dugmeta i objavljivanja 13 albuma koji su prodati u šest miliona primeraka, do saradnje sa Emirom Kusturicom i muzike koju je pisao za fimove "Dom za vešanje", "Arizona drim" i "Andergraund".

Postajete svetski poznati kompozitor, rekla je Moro, čiji stil odmah postaje prepoznatljiv kao spoj vaših korena u gitarskom roku i uticaju ciganske i balkanske muzike.

Sledeći značajan momenat je susret sa Patrisom Šeroom i komponovanje muzike za film "Kraljica Margo", kada ponovo proširujete svoje muzičke horizonte na klasičnu i duhovnu muziku, rekla je Moro.

Bregović je zahvalio ambasadorki na priznanju i istakao da dolazi iz sasvim male muzičke kulture, u odnosu na Francusku.

Velika je stvar znati da ta velika kultura može da oblikuje nekog kao što smo mi, rekao je Bregović.

Dodeli priznanja u Ambasadi Francuske prisustvovali su brojni Bregovićevi prijatelji, među kojima i pevači Severnina Vučković i Alen Islamović.

Svečanosti je prisustvovala i Bregovićeva porodica, supruga i tri kćerke.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar