Матићу смањена казна, али...!

Дисциплинци Премијер лиге смањили казну српском фудбалеру због искључења. Упркос томе, ипак ће пропустити меч за први трофеј ове сезоне.

Фудбал 25.02.2015 | 16:40
Матићу смањена казна, али...!

Немањи Матићу умало је прошлог викенда сломљена нога, пре него што је - у афекту - грубим стартом зарадио црвени картон против Барнлија.

То што је агресивном одговорио на агресију не би требало оправдати, али је донекле могуће разумети, што су учинили и "дисциплинци" Премијер лиге. Зато су у уторак и донели донекле очекивану одлуку:

"Казна Немање Матића због искључења против Барнлија смањена је на две утакмице", јавио је Би-Би-Си.

Нажалост, Матић упркос помиловању неће имати прилику да са саиграчима "нападне" први трофеј ове сезоне, у финалу Лига Купа против Тотенхема, заказаном за недељу, 1. март.

Колико је српски фудбалер неопходан Жозеу Мурињу и ове сезоне, није потребно превише истицати. Можда је довољно рећи то да је чврсти везиста са Уба тренутни лидер Премијер лиге у броју стартова на лопту (96) и успешних дуела на средини терена (141).

Осим дуела против Тотенхема, Србин неће играти ни против Вест Хема, три дана касније. Следећи пут биће на терену 11. марта, у реваншу осмине финала Лиге шампиона, против Пари Сен Жермена.

Коментари / 0

Оставите коментар