Matiću smanjena kazna, ali...!

Disciplinci Premijer lige smanjili kaznu srpskom fudbaleru zbog isključenja. Uprkos tome, ipak će propustiti meč za prvi trofej ove sezone.

Fudbal 25.02.2015 | 16:40
Matiću smanjena kazna, ali...!

Nemanji Matiću umalo je prošlog vikenda slomljena noga, pre nego što je - u afektu - grubim startom zaradio crveni karton protiv Barnlija.

To što je agresivnom odgovorio na agresiju ne bi trebalo opravdati, ali je donekle moguće razumeti, što su učinili i "disciplinci" Premijer lige. Zato su u utorak i doneli donekle očekivanu odluku:

"Kazna Nemanje Matića zbog isključenja protiv Barnlija smanjena je na dve utakmice", javio je Bi-Bi-Si.

Nažalost, Matić uprkos pomilovanju neće imati priliku da sa saigračima "napadne" prvi trofej ove sezone, u finalu Liga Kupa protiv Totenhema, zakazanom za nedelju, 1. mart.

Koliko je srpski fudbaler neophodan Žozeu Murinju i ove sezone, nije potrebno previše isticati. Možda je dovoljno reći to da je čvrsti vezista sa Uba trenutni lider Premijer lige u broju startova na loptu (96) i uspešnih duela na sredini terena (141).

Osim duela protiv Totenhema, Srbin neće igrati ni protiv Vest Hema, tri dana kasnije. Sledeći put biće na terenu 11. marta, u revanšu osmine finala Lige šampiona, protiv Pari Sen Žermena.

Komentari / 0

Ostavite komentar