Пола белгијске лиге ''јури'' Србина!

Некадашњи играч Младости из Апатина, Милош Косановић, ове сезоне постигао је два гола и наместио четири, иако игра на позицији штопера. 

Фудбал 25.02.2015 | 16:20
Пола белгијске лиге ''јури'' Србина!

Белгија полако, али сигурно постаје Мека за српске фудбалере! После Александра Митровића који је један од најбољих играча белгијске Про лиге, очи тамошње јавности сада су упрте у још једног Србина. Милош Косановић ове сезоне бриљира у дресу Мехелена што је изазвало велико интересовање како белгијских, тако и страних клубова, пренели су тамошњи медији.

Косановић углавном игра на позицији централног дефанзивца, али по потреби може да одигра и на месту левог бека упркос висини од 191 центиметра. Ове сезоне одиграо је 25 од 27 мечева за Мехелен у националном шампионату и сваки пут је био стартер. Србин важи за одличног извођача пенала и слободних удараца, а од почетка сезоне постигао је два гола и уписао четири асистенције.

Све то довело је до великог интересовања из Белгије и иностранства, а Мехелен био могао добро да заради на момку који има уговор до 2018. године и који је претходне зиме стигао у клуб из пољске Краковије за 300.000 евра. Пре одисеје у Пољској, 24 – годишњи Косановић носио је дрес апатинске Младости у којој је почео професионалну каријеру 2007. године, да би 2010. потписао за Пољаке.

Коментари / 0

Оставите коментар