Pola belgijske lige ''juri'' Srbina!

Nekadašnji igrač Mladosti iz Apatina, Miloš Kosanović, ove sezone postigao je dva gola i namestio četiri, iako igra na poziciji štopera. 

Fudbal 25.02.2015 | 16:20
Pola belgijske lige ''juri'' Srbina!

Belgija polako, ali sigurno postaje Meka za srpske fudbalere! Posle Aleksandra Mitrovića koji je jedan od najboljih igrača belgijske Pro lige, oči tamošnje javnosti sada su uprte u još jednog Srbina. Miloš Kosanović ove sezone briljira u dresu Mehelena što je izazvalo veliko interesovanje kako belgijskih, tako i stranih klubova, preneli su tamošnji mediji.

Kosanović uglavnom igra na poziciji centralnog defanzivca, ali po potrebi može da odigra i na mestu levog beka uprkos visini od 191 centimetra. Ove sezone odigrao je 25 od 27 mečeva za Mehelen u nacionalnom šampionatu i svaki put je bio starter. Srbin važi za odličnog izvođača penala i slobodnih udaraca, a od početka sezone postigao je dva gola i upisao četiri asistencije.

Sve to dovelo je do velikog interesovanja iz Belgije i inostranstva, a Mehelen bio mogao dobro da zaradi na momku koji ima ugovor do 2018. godine i koji je prethodne zime stigao u klub iz poljske Krakovije za 300.000 evra. Pre odiseje u Poljskoj, 24 – godišnji Kosanović nosio je dres apatinske Mladosti u kojoj je počeo profesionalnu karijeru 2007. godine, da bi 2010. potpisao za Poljake.

Komentari / 0

Ostavite komentar