Човић: Мега увијек против нас игра ''с посебним мотивом''!

Први човек КК Црвена звезда Небојша Човић изражава понос због тога што је Црвена звезда Телеком "наставила континуитет освајања трофеја". О противнику у финалу: "Волео бих да видим Мегу у истом издању против неких других...".

Кошарка 24.02.2015 | 10:20
Човић: Мега увијек против нас игра ''с посебним мотивом''!

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић честитао је кошаркашима и стручном штабу КК Црвена звезда Телеком освајање трофеја у Купу Радивоја Кораћа, оцењујући да се тај клуб "из сезоне у сезону враћа на путеве старе славе".

У писаној изјави објављеној на сајту Звезде, Човић је рекао да је екипа издржава велики притисак који је створен у јавности, да је најважније да је "настављен континуитет освајања тофеја", а имао је неколико речи и за противника у финалу - екипу Меге.

"Било је евидентно да су играчи Мега Лекса били изразито мотивисани и борбени, уосталом као што је то увек случај када су мечеви са Звездом у питању. Волео бих да их видим у истом таквом издању и против неких других клубова. Жалили су се да у Нишу нису имали среће, а управо су захваљујући срећи победили ФМП у четвртфиналу", рекао је Човић, реагујући на изјаве играча Меге да су могли до трофеја у Нишу да су имали мало више среће.

Председник КК Црвене звезде је рекао да је екипа Цвене звезде Телеком "по ко зна који пут ове сезоне показала карактер победника" и истакао да се издигла изнад атмосфере "морања".

"У тешким условима који су били проузроковани згуснутим распоредом, повредама појединих играча и бременом фаворита стручни штаб је на најбољи могући начин физички и психолошки припремио екипу која је по ко зна који пут у овој сезони показала карактер победника. Оно што је такође веома важно да је Звезда деловала као прави тим, а да је свака утакмица издвајала неког другог појединца", рекао је Човић и наставио:

"Звезда је оправдала улогу фаворита која јој је била наметнута и издигла се изнад огромног психолошког притиска који је креиран најавама да ће све осим Звездиног тријумфа бити равно катастрофи за клуб и прворазредној сензацији. Створила се атмосфера као да ће Звезда без борбе освојити пехар, али добро се видело да није било тако. Противници у полуфиналу и финалу су били силно мотивисани, али смо показали да смо у овом тренутку најбољи тим у земљи и заслужено смо освојили Жућкову левицу. За нас је овај трофеј јако важан, јер је и то својеврстан показатељ да се и даље налазимо на правом путу".

Он је истакао да осми трофеј у Купу за клуб значи много, а посебно је нагласио да су критике појединаца после пораза од европских великана Реал Мадрида, Макабија, Барселоне и Панатинаикоса биле неосноване и нереалне.

"Оно што је најважније за Звезду је податак да је континуитет освајања трофеја настављен. Управо је то оно што је Звезди преко потребно. Свих ових година смо желели само стрпљење", рекао је Човић.

Председник КК Црвена звезда се захвалио домаћину турнира на доброј организацији. Такође, Човић је упутио захвалност и припадницима полиције и свих безбедносних служби, са којима је Звезда успоставила врло добро сарадњу, на максимално професионалном приступу.

Коментари / 0

Оставите коментар