Čović: Mega uvijek protiv nas igra ''s posebnim motivom''!

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović izražava ponos zbog toga što je Crvena zvezda Telekom "nastavila kontinuitet osvajanja trofeja". O protivniku u finalu: "Voleo bih da vidim Megu u istom izdanju protiv nekih drugih...".

Košarka 24.02.2015 | 10:20
Čović: Mega uvijek protiv nas igra ''s posebnim motivom''!

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović čestitao je košarkašima i stručnom štabu KK Crvena zvezda Telekom osvajanje trofeja u Kupu Radivoja Koraća, ocenjujući da se taj klub "iz sezone u sezonu vraća na puteve stare slave".

U pisanoj izjavi objavljenoj na sajtu Zvezde, Čović je rekao da je ekipa izdržava veliki pritisak koji je stvoren u javnosti, da je najvažnije da je "nastavljen kontinuitet osvajanja tofeja", a imao je nekoliko reči i za protivnika u finalu - ekipu Mege.

"Bilo je evidentno da su igrači Mega Leksa bili izrazito motivisani i borbeni, uostalom kao što je to uvek slučaj kada su mečevi sa Zvezdom u pitanju. Voleo bih da ih vidim u istom takvom izdanju i protiv nekih drugih klubova. Žalili su se da u Nišu nisu imali sreće, a upravo su zahvaljujući sreći pobedili FMP u četvrtfinalu", rekao je Čović, reagujući na izjave igrača Mege da su mogli do trofeja u Nišu da su imali malo više sreće.

Predsednik KK Crvene zvezde je rekao da je ekipa Cvene zvezde Telekom "po ko zna koji put ove sezone pokazala karakter pobednika" i istakao da se izdigla iznad atmosfere "moranja".

"U teškim uslovima koji su bili prouzrokovani zgusnutim rasporedom, povredama pojedinih igrača i bremenom favorita stručni štab je na najbolji mogući način fizički i psihološki pripremio ekipu koja je po ko zna koji put u ovoj sezoni pokazala karakter pobednika. Ono što je takođe veoma važno da je Zvezda delovala kao pravi tim, a da je svaka utakmica izdvajala nekog drugog pojedinca", rekao je Čović i nastavio:

"Zvezda je opravdala ulogu favorita koja joj je bila nametnuta i izdigla se iznad ogromnog psihološkog pritiska koji je kreiran najavama da će sve osim Zvezdinog trijumfa biti ravno katastrofi za klub i prvorazrednoj senzaciji. Stvorila se atmosfera kao da će Zvezda bez borbe osvojiti pehar, ali dobro se videlo da nije bilo tako. Protivnici u polufinalu i finalu su bili silno motivisani, ali smo pokazali da smo u ovom trenutku najbolji tim u zemlji i zasluženo smo osvojili Žućkovu levicu. Za nas je ovaj trofej jako važan, jer je i to svojevrstan pokazatelj da se i dalje nalazimo na pravom putu".

On je istakao da osmi trofej u Kupu za klub znači mnogo, a posebno je naglasio da su kritike pojedinaca posle poraza od evropskih velikana Real Madrida, Makabija, Barselone i Panatinaikosa bile neosnovane i nerealne.

"Ono što je najvažnije za Zvezdu je podatak da je kontinuitet osvajanja trofeja nastavljen. Upravo je to ono što je Zvezdi preko potrebno. Svih ovih godina smo želeli samo strpljenje", rekao je Čović.

Predsednik KK Crvena zvezda se zahvalio domaćinu turnira na dobroj organizaciji. Takođe, Čović je uputio zahvalnost i pripadnicima policije i svih bezbednosnih službi, sa kojima je Zvezda uspostavila vrlo dobro saradnju, na maksimalno profesionalnom pristupu.

Komentari / 0

Ostavite komentar