ЕУ пријети Београду затварањем Жељезаре

Демократска странка Србије /ДСС/ оцијенила је да ЕУ пријети Београду затварањем Жељезаре Смедерево.

Србија 19.02.2015 | 13:56
ЕУ пријети Београду затварањем Жељезаре

"ЕУ прети Србији да, на основу Споразума о стабилизацији и придруживању /СПП/, више не сме да помаже Железару Смедерево, иако би престанак државне помоћи довео до моменталног престанка њеног рада, губитка посла 5.000 људи и пропаст било каквог `плана Б` за њен спас", наводи се у саопштењу ДСС-а.

Ова ванпарламентарна странка истиче да "нове уцјене ЕУ, које стижу преко канцеларије европског комесара Јоханеса Хана, доказују да је последњи тренутак да Србија промени погубну политику евроинтеграција и престане са даљом применом ССП-а".

Ова странка оцјењује да је "Србија седмогодишњом применом ССП-а предала север Косова, дозволила слободан увоз индустријских и пољопривредних производа из ЕУ, изгубила више стотина милиона евра царинских прихода, а сада треба и да затвори Железару".

"Парадокс европских интеграција се огледа и у простој чињеници да Србија за сву штету коју је претрпела, није добила ништа од ЕУ. Није отворено чак ниједно једино поглавље приступних преговора са ЕУ", наводи се у саопштењу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Опозиција

19.02.2015 13:27

Ниста цудно. Колонизација. Све сто вриједи, од радника дефицитарних занимања до инзињера и доктора, исисаце и одвести себи. Земљу це опустосити до те мјере да ниста неце моци функционисати осим ситног сверца, ситне продаје наркотика... Корупција це остати на највисем могуцем нивоу. Нормалан зивот це бити немогуц . Али није крива Њемацка и ЕУ, они гледају свој интерес и интерес својих народа. Крива је наса власт и народ који цути и све то аминује. Просјецном србину није лосе у Њемацкој али му је неподносљиво у Србији и РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

19.02.2015 19:17

то је право лице српских политицара.

ОДГОВОРИТЕ