EU prijeti Beogradu zatvaranjem Željezare

Demokratska stranka Srbije /DSS/ ocijenila je da EU prijeti Beogradu zatvaranjem Željezare Smederevo.

Srbija 19.02.2015 | 13:56
EU prijeti Beogradu zatvaranjem Željezare

"EU preti Srbiji da, na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju /SPP/, više ne sme da pomaže Železaru Smederevo, iako bi prestanak državne pomoći doveo do momentalnog prestanka njenog rada, gubitka posla 5.000 ljudi i propast bilo kakvog `plana B` za njen spas", navodi se u saopštenju DSS-a.

Ova vanparlamentarna stranka ističe da "nove ucjene EU, koje stižu preko kancelarije evropskog komesara Johanesa Hana, dokazuju da je poslednji trenutak da Srbija promeni pogubnu politiku evrointegracija i prestane sa daljom primenom SSP-a".

Ova stranka ocjenjuje da je "Srbija sedmogodišnjom primenom SSP-a predala sever Kosova, dozvolila slobodan uvoz industrijskih i poljoprivrednih proizvoda iz EU, izgubila više stotina miliona evra carinskih prihoda, a sada treba i da zatvori Železaru".

"Paradoks evropskih integracija se ogleda i u prostoj činjenici da Srbija za svu štetu koju je pretrpela, nije dobila ništa od EU. Nije otvoreno čak nijedno jedino poglavlje pristupnih pregovora sa EU", navodi se u saopštenju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Opozicija

19.02.2015 13:27

Nista cudno. Kolonizacija. Sve sto vrijedi, od radnika deficitarnih zanimanja do inzinjera i doktora, isisace i odvesti sebi. Zemlju ce opustositi do te mjere da nista nece moci funkcionisati osim sitnog sverca, sitne prodaje narkotika... Korupcija ce ostati na najvisem mogucem nivou. Normalan zivot ce biti nemoguc . Ali nije kriva Njemacka i EU, oni gledaju svoj interes i interes svojih naroda. Kriva je nasa vlast i narod koji cuti i sve to aminuje. Prosjecnom srbinu nije lose u Njemackoj ali mu je nepodnosljivo u Srbiji i RS.

ODGOVORITE
Name

pero

19.02.2015 19:17

to je pravo lice srpskih politicara.

ODGOVORITE