НБА: Горан Драгић иде из Финикса!

Сјајни плејмејкер донео је дефинитивну одлуку и саопштио је руководству франшизе.

Кошарка 19.02.2015 | 18:00
НБА: Горан Драгић иде из Финикса!

После сјајне 2013/14, Горан Драгић (28) пролази кроз непријатну такмичарску 2014/15. Када се заврши, одселиће се из Финикса као слободан играч.

Словеначки репрезентативац делио је прошле године улогу плејмејкера са продорним Ериком Бледсоом. Од прошлог лета, конкуренција и Ајзеа Томас, на којег Санси очигледно озбиљније рачунају него на Драгића старијег.

То му је индиректно поручено и одлуком руководства да му не понуди нови, петогодишњи уговор. Очекује се да тим уговором заради више од 100 милиона долара.

Драгић је, заједно са својим менаџером Билом Дафијем, разговарао у уторак са челницима Санса и саопштио да хоће да иде. Дан после, у среду, причао је са новинарима о састанку. Звучао је као неко ко је 100 одсто уверен у исправност своје одлуке.

"Био сам јасан када сам износио своје захтеве. Они ће сада да ураде оно што планирају. Већ сам одлучио. Две године су прошле. Играм јако, свом снагом, а ситуација је и даље иста. Увек ћу волети овај град и ове навијаче, али једноставно - дошао сам у фазу каријере када је за мене најбоље да одем. И за мене и за моју породицу", додао је бивши играч Хјустона, Лаборала, Олимпије, Мурсије, Слована и љубљанске Илирије.

Прошле сезоне, током које је изборио и позив на Ол-стар викенд, Драгић је имао највећу минутажу у НБА каријери (35,1) и убедљиво највећи просек поена по мечу од када је у САД (20,3). Ове сезоне, игра 33,4 минута и постиже 16,2 поена.

Ко је за њега заинтересован? Према информацијама добро обавештених америчких медија, у ред су стали Бостон, Хјустон и Сакраменто.

Коментари / 0

Оставите коментар