NBA: Goran Dragić ide iz Finiksa!

Sjajni plejmejker doneo je definitivnu odluku i saopštio je rukovodstvu franšize.

Košarka 19.02.2015 | 18:00
NBA: Goran Dragić ide iz Finiksa!

Posle sjajne 2013/14, Goran Dragić (28) prolazi kroz neprijatnu takmičarsku 2014/15. Kada se završi, odseliće se iz Finiksa kao slobodan igrač.

Slovenački reprezentativac delio je prošle godine ulogu plejmejkera sa prodornim Erikom Bledsoom. Od prošlog leta, konkurencija i Ajzea Tomas, na kojeg Sansi očigledno ozbiljnije računaju nego na Dragića starijeg.

To mu je indirektno poručeno i odlukom rukovodstva da mu ne ponudi novi, petogodišnji ugovor. Očekuje se da tim ugovorom zaradi više od 100 miliona dolara.

Dragić je, zajedno sa svojim menadžerom Bilom Dafijem, razgovarao u utorak sa čelnicima Sansa i saopštio da hoće da ide. Dan posle, u sredu, pričao je sa novinarima o sastanku. Zvučao je kao neko ko je 100 odsto uveren u ispravnost svoje odluke.

"Bio sam jasan kada sam iznosio svoje zahteve. Oni će sada da urade ono što planiraju. Već sam odlučio. Dve godine su prošle. Igram jako, svom snagom, a situacija je i dalje ista. Uvek ću voleti ovaj grad i ove navijače, ali jednostavno - došao sam u fazu karijere kada je za mene najbolje da odem. I za mene i za moju porodicu", dodao je bivši igrač Hjustona, Laborala, Olimpije, Mursije, Slovana i ljubljanske Ilirije.

Prošle sezone, tokom koje je izborio i poziv na Ol-star vikend, Dragić je imao najveću minutažu u NBA karijeri (35,1) i ubedljivo najveći prosek poena po meču od kada je u SAD (20,3). Ove sezone, igra 33,4 minuta i postiže 16,2 poena.

Ko je za njega zainteresovan? Prema informacijama dobro obaveštenih američkih medija, u red su stali Boston, Hjuston i Sakramento.

Komentari / 0

Ostavite komentar