Овај уређај би могао да замијени УСБ

Иако алтернатива за УСБ меморију звучи као назнака револуције у начину преноса података, управо би ту револуцију могла да изведе група босанскохерцеговачких ентузијаста.

Информационе технологије 18.02.2015 | 09:32
Овај уређај би могао да замијени УСБ

Реч је о WиКеyју, малом цлоуд уређају кога Адел Миљковић и његов колега Нандино Галијашевић називају заменом за обичну УСБ меморију која би требала пружити сигурност вашим подацима и обезбедити брзину складиштења.

"WиКеy пружа компатибилност са мобилним уређајима али и остале функције које га чине уникатним попут праћења дневне физичке активности и контролисање паметних кућних апарата и wеб сервиса", рекао је Миљковић за Клиx.ба и додао је да се њихов мали тим касније проширио за три особе.

"То смо урадили ради боље расподеле обавеза и ефикасности у раду", рекао је Миљковић који је уједно и идејни творац WиКеyја.

"Иако ми се та идеја већ дуже време 'врти' по мислима нисам био окружен правим тимом људи да то квалитетно и на светском нивоу одрадимо", објаснио је Миљковић.

Сви они заједно WиКеy сматрају бољим решењем за пренос података од УСБ-а из разлога што му истовремено може приступити више корисника.

"То је одлично за пословне састанке, а чињеница да је отпоран на падове и воду представља велики напредак у поређењу са стандардном УСБ меморијом", објаснио је Миљковић који жели бити пример и доказ да у Босни и Херцеговини није све у пустим причама, већ да се са правим тимом, много труда и воље "може реализовати свака идеја колико год она била луда".

Тим иза WиКеyа тренутно ради на кампањи сакупљања потребних прихода преко старт-уп странице Индиегого, како би развили производ и компанију

"Нама је тренутно најбитније да нас препознају страни медији. То би нам омогућило брз и стабилан раст прихода за развој кампање иако се већ јавило велики број потенцијалних инвеститора који би били одвојени од цроwдфундинг методе", закључио је Миљковић који будућност види у серијској производњи овог малог цлоуд уређаја.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар