Стамбени програм за избјеглице у Србији

Комесаријат за избјеглице и миграције Србије позвао је данас избјегличке породице из БиХ и Хрватске које нису ријешиле своје стамбено питање да се од 18. фебруара до 18. марта евидентирају како би стекли право за учешће у Регионалном стамбеном програму.

Србија 13.02.2015 | 18:30
Стамбени програм за избјеглице у Србији

Евидентирање се обавља при локалним повјереништвима, а потребно је донијети документацију коју посједују како би се могло утврдити да ли испуњавају услов за добијање тражене помоћи.

То се односи на породице које у власништву имају плац или стамбени објекат коме је потребна адаптација или доградња.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске који има за циљ да обезбиједи трајна стамбена рјешења за око 27.000 најугроженијих избјегличких породица, односно за око 74.000 људи у региону.

Програм ће на подручју Србије бити проведен у наредних пет година кроз више подпројеката.

Регионални стамбени програм има за циљ да стамбено збрине 16.780 најугроженијих избјегличких породица у Србији, односно око 45.000 људи, а овај позив се односи, како на већ евидентиране избјеглице, тако и на оне који до сада нису евидентирани, саопштено је из Комесаријата.

Регионални стамбени програм Србије вриједан је 330 милиона евра и финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, САД, Њемачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Коментари / 0

Оставите коментар