Опрез при одласку на рад у Катар

Агенција за рад и запошљавање БиХ упозорила је грађане БиХ да буду опрезни приликом одласка на рад у Катар, јер Споразум између Савјета министара БиХ и тамошње Владе о регулисању запошљавања држављана БиХ у овој земљи још није ратификован, те се самим тим још не примјењује.

Босна и Херцеговина 13.02.2015 | 13:55
Опрез при одласку на рад у Катар

"Сви који нађу послодавца или добију понуду за посао у овој држави треба да обрате пажњу на то да имају валидан уговор о раду са послодавцем, да прије доласка морају добити радну дозволу и радну визу, те да се добро информишу о потенцијалном послодавцу", наводи се у саопштењу Агенције.

Из Агенције напомињу да су од Министарства иностраних послова БиХ добили информацију о проблемима држављана БиХ запосленим у компанијама са сједиштем у Катару.

Медији у БиХ преносе да су 38 грађевинских радника из БиХ, који се налазе на привременом раду у Катару, дошли у ситуацију да Амбасада БиХ прикупља хуманитарну помоћ за њих.

Радници су самоиницијативно нашли посао у компанији "Араб фејс", власника словеначког држављанина Сеада Сулејмановића, а плату нису добили од септембра.

Једино што су могли да траже је помоћ Амбасаде БиХ у Дохи.

Амбасада БиХ је о свему обавијестила и Национални комитет за људска права Катара и Министарство унутрашњих послова те земље.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тетак мата

13.02.2015 14:39

Ма ја овдје их није нико преварио све звучна имена фирми а тако и у хрватској само мали обрти и подузећа опет најпоштенији према радницима а свака власт гледа да их што више затвори умјесто да помогне да се све више отварају .Ако неко чита из власти било које једна информација коју можда не знају. У Америци се затварају велике трговине и шопинг центри а отварају опет мале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобоан

18.11.2016 18:23

Поштовани која агенција из Хрватске шаље раднике на рад у Катар

ОДГОВОРИТЕ