Нови састанак са кантоналном влашћу

Представници Синдиката радника Фабрике обуће "Аида" Тузла и Министарства индустрије, енергетике и рударства Тузланског кантона нису данас постигли договор о рјешавању нагомиланих проблема радника ове фабрике.

Босна и Херцеговина 12.02.2015 | 19:22
Нови састанак са кантоналном влашћу

Договорено је да буде одржан нови састанак са мандатаром за састав Владе Тузланског кантона Бегом Гутићем, предсједником Кантоналне скупштине Сенадом Алићем и представницима клубова политичких странака које партиципирају у Скупштини кантона.

Радници "Аиде" поручили су да ће на улици проводити дане све док не буду испуњени њихови основни захтјеви, јавили су федерални медији.

Потпредсједник Синдиката радника "Аиде" Хасан Ужичанин рекао је да је за повезивање радног стажа свим радницима потребно око шест милиона КМ и препоручио Влади Тузланског кантона да је боље да подигне кредит и повеже радни стаж да би се завршила ова агонија.

Министар индустрије, енергетике и рударства Тузланског кантона Мулага Фејзић рекао је да ће кантонална Влада у наредном периоду покушати изнаћи начин за рјешавање проблема повезивања радног стажа радника "Аиде", али да ће се позабавити и питањем гдје је завршио новац који је кантонална Влада давала "Аиди".

"Влада Тузланског кантона је у прошлој години у два наврата новчано помагала економску одрживост фабрике, да радницима буде плаћено здравствено осигурање, те да се десетак радника пензионише, за шта је укупно издвојено до 200.000 КМ. Зато тражимо од руководства Фабрике извјештај о утрошку тих средстава", рекао је Фејзић.

У просторијама фабрике обуће "Аида" синоћ је провело ноћ двадесетак радника који су данас са осталим запосленим били испред зграде кантоналне Владе, тражећи да буду ријешени њихови нагомилани проблеми.

Коментари / 0

Оставите коментар