Ускоро аутоматско таговање на Фацебооку

Да ли сте се питали колико има ваших слика на Фацебоок на којима нисте таговани, и за чије постојање уопште не знате? Па, врло је вероватно да ћете ускоро сазнати, пошто ова друштвена мрежа уводи "ДеепФаце" технологију, која ће препознавати ваше лице на сликама широм мреже, и аутоматски вас таговати.

Информационе технологије 10.02.2015 | 09:28
Ускоро аутоматско таговање на Фацебооку

Вероватно сте приметили да у тренутку када поставите фотографије на свој Фацебоок налог добијате могућност да тагујете себе или неку од особа која се налази на тој фотографији.

Чак и у случају да на фотографијама има више људи, Фацебоок великом брзином и прецизношчу препознаје особе и нуди опцију таговања.Када Фацебоок једном запамти ваше лице, сваку следећу вашу фотографију ће препознати са 99 одсто тачности. Ова технологија долази од израелске компаније фаце.цом коју је Фацебоок купио пре три године и која се бави препознавањем лица,

Фацебоок уједно представља највећу базу фотографија на свету, па није чудно зашто челници ове мреже желе да имају још већу контролу над тим делом. Наиме, ту лежи доста велики новац, јер свака фотографија која није тагована представља пропуштену прилику за зарадам. Када је корисник тагован, он ће погледати фотографију, можда лајковати и коментарисати, а све је то исплативо на дуже стазе за Фацебоок.

Стога су они одлучили да оду корак даље са платформом названом ДеепФаце.

Наиме, уз помоћ ње, алгоритам ће препозвати сваку особу на слици, па макар се она налазила и на фотографији са пуно људи, на пример на стадиону. Када препозна особу, она ће добити информацију да се налази на тој фотографији и моћи ће да затражи да јој се замути лице на истој.

Овај алгоритам ће дневно прегледати преко 400 милиона фотографија.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар