'Паметни сатови' умјесто пушкица на испиту у Великој Британији

Неколико британских универзитета забранило је студентима да полажу испите са сатом на руци, уз образложење да их појединци користе како би варали, а очекује се да би појављивање "Аппле Wатцх", једног од тзв. паметних сатова, могло да доведе до "проблема на испитима".

Информационе технологије 09.02.2015 | 22:18
'Паметни сатови' умјесто пушкица на испиту у Великој Британији

Према писању сајта Буззфеед, иако су се тек појавили, "конектовани сатови" су све присутнији на тржишту, па су управе факултета одлучиле да реагују на време како би студентима онемогућили евентуални пиступ "пушкицама" и пријем порука преко тих "мини-компјутера".

Будући да би професори могли да имају потешкоћа у разликовању класичног од конектованог сата, британски универзитети су се одлучили за радикалну меру - забранити све сатове.

Студенти већ имају обавезу да на испиту своје мобилне телефоне одлажу у пластичне кесе испод стола, а сада ће то морати да учине и са сатовима.

Како би студенти ипак знали колико им је преостало до краја испита, универзитети су се обавезали да ће повећати број зидних сатова, као и да ће сваки студент који то затражи моћи да добије мали стони сат.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар