'Pametni satovi' umjesto puškica na ispitu u Velikoj Britaniji

Nekoliko britanskih univerziteta zabranilo je studentima da polažu ispite sa satom na ruci, uz obrazloženje da ih pojedinci koriste kako bi varali, a očekuje se da bi pojavljivanje "Apple Watch", jednog od tzv. pametnih satova, moglo da dovede do "problema na ispitima".

Informacione tehnologije 09.02.2015 | 22:18
'Pametni satovi' umjesto puškica na ispitu u Velikoj Britaniji

Prema pisanju sajta Buzzfeed, iako su se tek pojavili, "konektovani satovi" su sve prisutniji na tržištu, pa su uprave fakulteta odlučile da reaguju na vreme kako bi studentima onemogućili eventualni pistup "puškicama" i prijem poruka preko tih "mini-kompjutera".

Budući da bi profesori mogli da imaju poteškoća u razlikovanju klasičnog od konektovanog sata, britanski univerziteti su se odlučili za radikalnu meru - zabraniti sve satove.

Studenti već imaju obavezu da na ispitu svoje mobilne telefone odlažu u plastične kese ispod stola, a sada će to morati da učine i sa satovima.

Kako bi studenti ipak znali koliko im je preostalo do kraja ispita, univerziteti su se obavezali da će povećati broj zidnih satova, kao i da će svaki student koji to zatraži moći da dobije mali stoni sat.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar