Мурињо: Ја и кад ћутим - говорим!

Менаџер Челсија први пут је изашао пред новинаре од отказане конференције, заказане за прошли петак.

Фудбал 07.02.2015 | 13:40
Мурињо: Ја и кад ћутим - говорим!

Љут због казне која му је изречена после коментарисања суђења, незадовољан суспензијом Дијега Косте са три утакмице због гажења противника, Жозе Мурињо одлучио је да пре недељу дана заћути.

Португалац се није појавио на традиционалној и обавезној конференцији за новинаре пред минуло коло Премијер лиге и тако индиректно ставио до знања јавности да је љут.

У петак је поново сео за сто пред микрофоне и диктафоне, уочи гостовања Челсија Астон Вили (субота, 16.00 часова).

"Да сам нормалан, око моје тишине направио бих велику буку. Да то желите, то би и урадили. Много је ту речи заправо", рекао је Жозе Мурињо.

Упитан је и за коментар суспензије, којом је Дијегу Кости забрањено да игра на три утакмице (укључујући и минулу, против Ситија) због насртаја на Емреа Џана у мечу против Ливерпула.

"Не бих да се изјашњавам о томе, јер се плашим казне ако то урадим", објаснио је Португалац.

Имао је поруку и за новајлију Андреа Квадрада, као и за Андреа Шурлеа, који је отишао из клуба и вратио се у Немачку (Волфсбург).

"Квадраду ће бити потребно време за адаптацију. Дуго га пратимо, добро га познајемо и срећни смо због његовог доласка. Цео клуб је у прелазном року уложио велики напор. Са друге стране, захвални смо Шурлеу на свему што је урадио за нас. Надам се да смо га учинили бољим играчем и да ће имати успех у наставку каријере".

Његов тим дочекује 24. коло Премијер лиге као лидер, са пет бодова више од Манчестер ситија, актуелног шампиона и свог првог и најближег пратиоца. Задовољан је играчима које води, посебно снагама које тек долазе.

Један од њих је и штопер Курт Зума (20), који је у клубу годину дана. Млади Француз, некадашњи играч Сент Етјена, одиграо је цео дерби против Манчестер ситија. Претходно је ове сезоне наступио и против Њукасла, Стоука, Тотенхема и Јунајтеда.

"Курт Зума и Рафаел Варан су два најбоља млада дефанзивца на свету", поручио је Португалац и додао: "Заиста уживам у раду са својим играчима. Када ми се свиђа тим, много сам мотивисанији и срећнији"

Парови 24. кола Премијер лиге:

у суботу:

Тотенхем - Арсенал 13.45
Астон Вила - Челси 16.00
Лестер - Кристал Палас
Сити - Хал
КПР - Саутемптон
Свонси - Сандерленд
Евертон - Ливерпул 18.30

у недељу:

Барнли - ВБА 13.00
Њукасл - Стоук 15.05
Вест Хем - Јунајтед 17.15

ТАБЕЛА: Челси 53, Сити 48, Јунајтед 43, Саутемптон 42, Арсенал 42, Тотенхем 40, Ливерпул 38, Вест Хем 36, Свонси 33, Стоук 32, Њукасл 30, Евертон 26, Кристал Палас 23, Сандерленд 23, Вест Бром 22, Астон Вила 22, Барнли 20, Хал 19, КПР 19, Лестер 17.

Коментари / 0

Оставите коментар