Murinjo: Ja i kad ćutim - govorim!

Menadžer Čelsija prvi put je izašao pred novinare od otkazane konferencije, zakazane za prošli petak.

Fudbal 07.02.2015 | 13:40
Murinjo: Ja i kad ćutim - govorim!

Ljut zbog kazne koja mu je izrečena posle komentarisanja suđenja, nezadovoljan suspenzijom Dijega Koste sa tri utakmice zbog gaženja protivnika, Žoze Murinjo odlučio je da pre nedelju dana zaćuti.

Portugalac se nije pojavio na tradicionalnoj i obaveznoj konferenciji za novinare pred minulo kolo Premijer lige i tako indirektno stavio do znanja javnosti da je ljut.

U petak je ponovo seo za sto pred mikrofone i diktafone, uoči gostovanja Čelsija Aston Vili (subota, 16.00 časova).

"Da sam normalan, oko moje tišine napravio bih veliku buku. Da to želite, to bi i uradili. Mnogo je tu reči zapravo", rekao je Žoze Murinjo.

Upitan je i za komentar suspenzije, kojom je Dijegu Kosti zabranjeno da igra na tri utakmice (uključujući i minulu, protiv Sitija) zbog nasrtaja na Emrea Džana u meču protiv Liverpula.

"Ne bih da se izjašnjavam o tome, jer se plašim kazne ako to uradim", objasnio je Portugalac.

Imao je poruku i za novajliju Andrea Kvadrada, kao i za Andrea Šurlea, koji je otišao iz kluba i vratio se u Nemačku (Volfsburg).

"Kvadradu će biti potrebno vreme za adaptaciju. Dugo ga pratimo, dobro ga poznajemo i srećni smo zbog njegovog dolaska. Ceo klub je u prelaznom roku uložio veliki napor. Sa druge strane, zahvalni smo Šurleu na svemu što je uradio za nas. Nadam se da smo ga učinili boljim igračem i da će imati uspeh u nastavku karijere".

Njegov tim dočekuje 24. kolo Premijer lige kao lider, sa pet bodova više od Mančester sitija, aktuelnog šampiona i svog prvog i najbližeg pratioca. Zadovoljan je igračima koje vodi, posebno snagama koje tek dolaze.

Jedan od njih je i štoper Kurt Zuma (20), koji je u klubu godinu dana. Mladi Francuz, nekadašnji igrač Sent Etjena, odigrao je ceo derbi protiv Mančester sitija. Prethodno je ove sezone nastupio i protiv Njukasla, Stouka, Totenhema i Junajteda.

"Kurt Zuma i Rafael Varan su dva najbolja mlada defanzivca na svetu", poručio je Portugalac i dodao: "Zaista uživam u radu sa svojim igračima. Kada mi se sviđa tim, mnogo sam motivisaniji i srećniji"

Parovi 24. kola Premijer lige:

u subotu:

Totenhem - Arsenal 13.45
Aston Vila - Čelsi 16.00
Lester - Kristal Palas
Siti - Hal
KPR - Sautempton
Svonsi - Sanderlend
Everton - Liverpul 18.30

u nedelju:

Barnli - VBA 13.00
Njukasl - Stouk 15.05
Vest Hem - Junajted 17.15

TABELA: Čelsi 53, Siti 48, Junajted 43, Sautempton 42, Arsenal 42, Totenhem 40, Liverpul 38, Vest Hem 36, Svonsi 33, Stouk 32, Njukasl 30, Everton 26, Kristal Palas 23, Sanderlend 23, Vest Brom 22, Aston Vila 22, Barnli 20, Hal 19, KPR 19, Lester 17.

Komentari / 0

Ostavite komentar