Гагића хтјела Звезда, а можда ће у Металац!

Као бомба је одјекнула одлука Ђорђа Гагића да раскине уговор с Партизаном. Пред њим је ново поглавље, а пред црно-белима питање - да ли смо могли да га задржимо?

Кошарка 06.02.2015 | 00:00
Гагића хтјела Звезда, а можда ће у Металац!

Иако сам Гагић није љут на Партизан, а према сазнањима „Блица“, осећа се јако непријатно због читаве ситуације, он није због новца затражио раскид уговора и поред тога што је прошло 108 дана откако је примио последњу плату. Оно у чему можда лежи срж проблема јесте мала шанса коју добија код Душка Вујошевића: од средине новембра 2014. па до сада проводио је на паркету скромних 12,8 минута.

То га сврстава тек на осмо место по минутажи у тиму, у рангу с Вањом Маринковићем (13) и Борисом Далоом (12). Било је, притом, ситуација када је играо добро па био замењен и онда дуго остајао на клупи, па када је осетио да је пређена граница трпељивости, одлучио је да шансу потражи на другом месту.

Одлука коју је саопштио челницима Партизана њих је, очекивано, затекла, баш као и Бојана Тањевића, менаџера у агенцији „Интерперформанс“, која заступа Гагићеве пословне интересе у свету кошарке.

- Искрено, он је то урадио сам. Не само да ту одлуку није донео после консултација са мном него нисам ни знао да је то урадио све док пријатељи нису почели да ме зову и говоре да су медији јавили да је дошло до тога. Наша фирма постоји 40 година, водимо рачуна о свему, пре свега да штитимо играче, али исто тако водимо рачуна да се не догађају овакве ствари у незгодним моментима због ситуације на тржишту и мале могућности да се у ово доба године пронађе квалитетан ангажман. Генерално је врло чудно због тренутка у ком се одлучио за то - рекао нам је Тањевић.

Када смо га упитали какав је однос између њега и Гагића, тј. да ли имају лошу комуникацију па се због тога догодило да он нешто тако уради на своју руку, одговор је био кратак и загонетан:

- Нас двојица се ословљавамо са „брате“, шта год то значило у овом друштву у коме живимо - истиче Тањевић додајући да и сам ишчекује да сазна све детаље, јер још није контактирао с момком који је код Душана Ивковића играо и за репрезентацију. Незванично, у току јучерашњег дана, центар црно-белих је раскинуо уговор и са агенцијом која га је до сада заступала.

Поводом Гагићевог захтева за раскид уговора, Партизан се обратио јавности кратким саопштењем:

Овакав потез треба назвати правим именом - издаја. Ако се одабере тренутак кад је то најнезгодније, онда се изабрао тренутак. То није нимало спонтано, то је нечија рачуница. Није нимало случајно да нас напусти центар када смо остали на тој линији најтањи. Избор је био непогрешив. Цела консталација догађаја даје нам за право да можемо да сумњамо. На основу следећих потеза и одабира клуба за наставак каријере, биће савршено јасно ко стоји иза овога и ко на тај начин реализује своје интересе, јер не верујемо да ће само на овом да се заврши.

Ситуација у Партизану је таква да је лако бити издајник. Елиминација Партизана је у току, препознатљива матрица се сада пребацује на кошаркашки клуб.

Црно-бели су успели да задрже Гагића када га је, на предлог тренера Дејана Радоњића, позвала Звезда, и то ове сезоне. Али, епилог је био такав захваљујући одлуци играча који је у децембру одбио 450.000 евра да пређе у редове најљућег Партизановог ривала.

Новац није ни сада пресудан фактор јер, према сазнањима „Блица“, 24-годишњи центар има отворену понуду француског Булоња, претпоследњег тима тамошњег првенства, мада су у игри још и Трабзон, као и Будућност и Металац.

Коментари / 0

Оставите коментар