Gagića htjela Zvezda, a možda će u Metalac!

Kao bomba je odjeknula odluka Đorđa Gagića da raskine ugovor s Partizanom. Pred njim je novo poglavlje, a pred crno-belima pitanje - da li smo mogli da ga zadržimo?

Košarka 06.02.2015 | 00:00
Gagića htjela Zvezda, a možda će u Metalac!

Iako sam Gagić nije ljut na Partizan, a prema saznanjima „Blica“, oseća se jako neprijatno zbog čitave situacije, on nije zbog novca zatražio raskid ugovora i pored toga što je prošlo 108 dana otkako je primio poslednju platu. Ono u čemu možda leži srž problema jeste mala šansa koju dobija kod Duška Vujoševića: od sredine novembra 2014. pa do sada provodio je na parketu skromnih 12,8 minuta.

To ga svrstava tek na osmo mesto po minutaži u timu, u rangu s Vanjom Marinkovićem (13) i Borisom Daloom (12). Bilo je, pritom, situacija kada je igrao dobro pa bio zamenjen i onda dugo ostajao na klupi, pa kada je osetio da je pređena granica trpeljivosti, odlučio je da šansu potraži na drugom mestu.

Odluka koju je saopštio čelnicima Partizana njih je, očekivano, zatekla, baš kao i Bojana Tanjevića, menadžera u agenciji „Interperformans“, koja zastupa Gagićeve poslovne interese u svetu košarke.

- Iskreno, on je to uradio sam. Ne samo da tu odluku nije doneo posle konsultacija sa mnom nego nisam ni znao da je to uradio sve dok prijatelji nisu počeli da me zovu i govore da su mediji javili da je došlo do toga. Naša firma postoji 40 godina, vodimo računa o svemu, pre svega da štitimo igrače, ali isto tako vodimo računa da se ne događaju ovakve stvari u nezgodnim momentima zbog situacije na tržištu i male mogućnosti da se u ovo doba godine pronađe kvalitetan angažman. Generalno je vrlo čudno zbog trenutka u kom se odlučio za to - rekao nam je Tanjević.

Kada smo ga upitali kakav je odnos između njega i Gagića, tj. da li imaju lošu komunikaciju pa se zbog toga dogodilo da on nešto tako uradi na svoju ruku, odgovor je bio kratak i zagonetan:

- Nas dvojica se oslovljavamo sa „brate“, šta god to značilo u ovom društvu u kome živimo - ističe Tanjević dodajući da i sam iščekuje da sazna sve detalje, jer još nije kontaktirao s momkom koji je kod Dušana Ivkovića igrao i za reprezentaciju. Nezvanično, u toku jučerašnjeg dana, centar crno-belih je raskinuo ugovor i sa agencijom koja ga je do sada zastupala.

Povodom Gagićevog zahteva za raskid ugovora, Partizan se obratio javnosti kratkim saopštenjem:

Ovakav potez treba nazvati pravim imenom - izdaja. Ako se odabere trenutak kad je to najnezgodnije, onda se izabrao trenutak. To nije nimalo spontano, to je nečija računica. Nije nimalo slučajno da nas napusti centar kada smo ostali na toj liniji najtanji. Izbor je bio nepogrešiv. Cela konstalacija događaja daje nam za pravo da možemo da sumnjamo. Na osnovu sledećih poteza i odabira kluba za nastavak karijere, biće savršeno jasno ko stoji iza ovoga i ko na taj način realizuje svoje interese, jer ne verujemo da će samo na ovom da se završi.

Situacija u Partizanu je takva da je lako biti izdajnik. Eliminacija Partizana je u toku, prepoznatljiva matrica se sada prebacuje na košarkaški klub.

Crno-beli su uspeli da zadrže Gagića kada ga je, na predlog trenera Dejana Radonjića, pozvala Zvezda, i to ove sezone. Ali, epilog je bio takav zahvaljujući odluci igrača koji je u decembru odbio 450.000 evra da pređe u redove najljućeg Partizanovog rivala.

Novac nije ni sada presudan faktor jer, prema saznanjima „Blica“, 24-godišnji centar ima otvorenu ponudu francuskog Bulonja, pretposlednjeg tima tamošnjeg prvenstva, mada su u igri još i Trabzon, kao i Budućnost i Metalac.

Komentari / 0

Ostavite komentar