До посла пјешачи осам сати!

Прича мушкарца из Детроита, који свакодневно пешачи 34 километра до свог радног места, инспирисала је студента с колеџа у Мичигену да покрене акцију путем интернета, сакупи новац и купи му аутомобил. Потпуни странци су за један дан сакупили 62.000 долара. Међутим, на крају је дошло до преокрета.

Занимљивости 04.02.2015 | 10:01
До посла пјешачи осам сати!

С обзиром на то да аутобуси „не покривају“ његов пут до посла дуг 34 километра, 56-годишњи Џејмс Робертсон готово све своје слободно време проводи у пешачењу до посла и назад. Он је запослен у фабрици у Рочестер Хилсу, где је плаћен 10,56 долара по сату.

Робертсон свој пут започиње у осам сати и аутобусом иде у тржни центар „Трој", а након тога пешачи до фабрике, где ради од 14 сати до 22 сата.

Упркос томе што има потешкоће у доласку на посао, његов шеф Тод Вилсон тврди да никад не касни.

„Овај човек је пример свима. Пешачи дуго без обзира на то да ли пада киша или снег, те увек стиже на време. Имамо људе који живе много ближе, само су 10 минута удаљени од фабрике, али опет касне“, изјавио је Вилсон.

Робертсон с посла долази у четири сата ујутро, због чега не спава много.

Ова прича је инспирисала студента Евана Лидија (19), који је покренуо акцију прикупљања новца на страници Го Фунд Ме. Циљ му је био да сакупи 5.000 долара, а на крају дана је више од 2.000 људи донирало укупно 62.444 долара.

Новац је намењен за куповину аутомобила Робертсону, за осигурање, одржавање и гориво.

Међутим, у међувремену је локални салон аутомобила понудио Робертсону бесплатан аутомобил!

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

04.02.2015 13:29

А наси не могу пјесацити километар одмах дрека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

05.02.2015 06:16

Код нас кад виде човјека да иде пјешке одмах ено штеди гориво ил' вид' будале иде сам пјешке :)

ОДГОВОРИТЕ