Do posla pješači osam sati!

Priča muškarca iz Detroita, koji svakodnevno pešači 34 kilometra do svog radnog mesta, inspirisala je studenta s koledža u Mičigenu da pokrene akciju putem interneta, sakupi novac i kupi mu automobil. Potpuni stranci su za jedan dan sakupili 62.000 dolara. Međutim, na kraju je došlo do preokreta.

Zanimljivosti 04.02.2015 | 10:01
Do posla pješači osam sati!

S obzirom na to da autobusi „ne pokrivaju“ njegov put do posla dug 34 kilometra, 56-godišnji Džejms Robertson gotovo sve svoje slobodno vreme provodi u pešačenju do posla i nazad. On je zaposlen u fabrici u Ročester Hilsu, gde je plaćen 10,56 dolara po satu.

Robertson svoj put započinje u osam sati i autobusom ide u tržni centar „Troj", a nakon toga pešači do fabrike, gde radi od 14 sati do 22 sata.

Uprkos tome što ima poteškoće u dolasku na posao, njegov šef Tod Vilson tvrdi da nikad ne kasni.

„Ovaj čovek je primer svima. Pešači dugo bez obzira na to da li pada kiša ili sneg, te uvek stiže na vreme. Imamo ljude koji žive mnogo bliže, samo su 10 minuta udaljeni od fabrike, ali opet kasne“, izjavio je Vilson.

Robertson s posla dolazi u četiri sata ujutro, zbog čega ne spava mnogo.

Ova priča je inspirisala studenta Evana Lidija (19), koji je pokrenuo akciju prikupljanja novca na stranici Go Fund Me. Cilj mu je bio da sakupi 5.000 dolara, a na kraju dana je više od 2.000 ljudi doniralo ukupno 62.444 dolara.

Novac je namenjen za kupovinu automobila Robertsonu, za osiguranje, održavanje i gorivo.

Međutim, u međuvremenu je lokalni salon automobila ponudio Robertsonu besplatan automobil!

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Md

04.02.2015 13:29

A nasi ne mogu pjesaciti kilometar odmah dreka.

ODGOVORITE
Name

Semberac

05.02.2015 06:16

Kod nas kad vide čovjeka da ide pješke odmah eno štedi gorivo il' vid' budale ide sam pješke :)

ODGOVORITE