САД за стварање војске на Косову

Подршку за трансформацију Безбедносних снага у Оружане снаге самопроглашеног Косова Приштина је добила од представника министарства одбране САД.

Регион 03.02.2015 | 14:12
САД за стварање војске на Косову

Министарства спољних послова самопроглашеног Косова саопштило је да је у сусрету са подсекретаром за одбрану САД Евелин Фаркаш оцењено је да ће ова година бити одлучујућа за трансформацију Безбедносних снага у Оружане снаге самопроглашеног Косова.

Заменик премијера и министар спољних послова Хашим Тачи и министар за европске интеграције Беким Чолаку у оквиру званичне пошете САД састали су се у Пентагону са подсекретаром одбране Фаркаш и добили подршку за трансформацију тих снага .

Тачи је рекао да целокупни процес надгледања у сектору безбедности као и трансформација БСК у ОСК учињен уз подршку НАТО и САД.

Фаркаш је рекла да самопроглашено Косово има потпуно подршку САД у сфери безбедности, каже се у саопштењу и додаје да досадашњи кораци у процесу трансформације БСК у ОСК чине сигурнијом њен пут ка учлањењу у програм Партнерство за мир и НАТО.

Тачи се састао и са сенатором Крисом Марфијем и конгресменом Џорџом Холдингом.

Током посете САД Тачи ће присуствовати и Молитвеном доруцку, а најављени су и сусрети са високим званичницима САД, наводено је у саопштењу, а преносе медији у Приштини.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мд

03.02.2015 13:26

Требају јос ставити за министра одбране Клинтона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.02.2015 13:34

Е моји Вучићу и Дачићу. Док вас Брисел замајава некаквим преговорима да вам одврати пажњу, УСА и НАТО раде своје. И сада ће вам Руси бити криви што нису бранили вашу лаковјерност...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

03.02.2015 15:51

Опа Бато далеко су Вуцицеви,иДацицеви преговори догурали!Свака част успјех у пуној линији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Униформе

03.02.2015 19:06

Колико се ја сјецам, Њемацка је прије пар година поклонила предивне унниформе косовској војсци. Тако да ме ово изненадило. Какве су то лази. У Старс анд стрипс казу овако:“Wе хаве то продуце сецуритy, нот цонсуме сецуритy,” саид Реxхеп Селими, а мембер оф тхе Косово ассемблy цоммиттее тхат оверсеес тхе цуррент форце. “Тхат’с wхy wе wант то финисх оур јоб ас соон ас поссибле, со wе цан јоин НАТО.”

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да додам

03.02.2015 19:11

САД би устедјела новац и могла би поцети наплацивати порезе јер с легалном Армијом би Косово била у закону дрзава без олаксавајуцих околности. Ту су милијарде долара улозене од Албанке Мафије у САД-у. Мене то све и радује јер то це бити градјански рат.Мислим Албанци у слузби и Алабиан Америцанс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

04.02.2015 05:45

Сад кад пусте жиле И тамо, Русија це бити опкољена са свих страна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

муња

04.02.2015 06:26

Тако ће бити И са Украјином И стеганће Русу врат.

ОДГОВОРИТЕ