SAD za stvaranje vojske na Kosovu

Podršku za transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage samoproglašenog Kosova Priština je dobila od predstavnika ministarstva odbrane SAD.

Region 03.02.2015 | 14:12
SAD za stvaranje vojske na Kosovu

Ministarstva spoljnih poslova samoproglašenog Kosova saopštilo je da je u susretu sa podsekretarom za odbranu SAD Evelin Farkaš ocenjeno je da će ova godina biti odlučujuća za transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage samoproglašenog Kosova.

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači i ministar za evropske integracije Bekim Čolaku u okviru zvanične pošete SAD sastali su se u Pentagonu sa podsekretarom odbrane Farkaš i dobili podršku za transformaciju tih snaga .

Tači je rekao da celokupni proces nadgledanja u sektoru bezbednosti kao i transformacija BSK u OSK učinjen uz podršku NATO i SAD.

Farkaš je rekla da samoproglašeno Kosovo ima potpuno podršku SAD u sferi bezbednosti, kaže se u saopštenju i dodaje da dosadašnji koraci u procesu transformacije BSK u OSK čine sigurnijom njen put ka učlanjenju u program Partnerstvo za mir i NATO.

Tači se sastao i sa senatorom Krisom Marfijem i kongresmenom Džordžom Holdingom.

Tokom posete SAD Tači će prisustvovati i Molitvenom dorucku, a najavljeni su i susreti sa visokim zvaničnicima SAD, navodeno je u saopštenju, a prenose mediji u Prištini.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Md

03.02.2015 13:26

Trebaju jos staviti za ministra odbrane Klintona.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

03.02.2015 13:34

E moji Vučiću i Dačiću. Dok vas Brisel zamajava nekakvim pregovorima da vam odvrati pažnju, USA i NATO rade svoje. I sada će vam Rusi biti krivi što nisu branili vašu lakovjernost...

ODGOVORITE
Name

JA

03.02.2015 15:51

Opa Bato daleko su Vucicevi,iDacicevi pregovori dogurali!Svaka čast uspjeh u punoj liniji!

ODGOVORITE
Name

Uniforme

03.02.2015 19:06

Koliko se ja sjecam, Njemacka je prije par godina poklonila predivne unniforme kosovskoj vojsci. Tako da me ovo iznenadilo. Kakve su to lazi. U Stars and strips kazu ovako:“We have to produce security, not consume security,” said Rexhep Selimi, a member of the Kosovo assembly committee that oversees the current force. “That’s why we want to finish our job as soon as possible, so we can join NATO.”

ODGOVORITE
Name

Da dodam

03.02.2015 19:11

SAD bi ustedjela novac i mogla bi poceti naplacivati poreze jer s legalnom Armijom bi Kosovo bila u zakonu drzava bez olaksavajucih okolnosti. Tu su milijarde dolara ulozene od Albanke Mafije u SAD-u. Mene to sve i raduje jer to ce biti gradjanski rat.Mislim Albanci u sluzbi i Alabian Americans.

ODGOVORITE
Name

Crni

04.02.2015 05:45

Sad kad puste žile I tamo, Rusija ce biti opkoljena sa svih strana.

ODGOVORITE
Name

munja

04.02.2015 06:26

Tako će biti I sa Ukrajinom I steganće Rusu vrat.

ODGOVORITE