Влада неће повући Закон о "интернету"

Сједница Народне скупштине Републике Српске, на чијем дневном реду је и спорни Приједлог закона о јавном реду и миру у Републици Српској, који као јавни простор третира и друштвене мреже, почела је данас у Бањалуци.

Република Српска 03.02.2015 | 11:23
Влада неће повући Закон о "интернету"

На почетку сједнице потпредсједник Парламента Српске Ненад Стевандић (СДС) упутио је апел Влади Републике Српске да повуче овај закон због бројних критика и захтјева изнесених у јавности да се тај закон не разматра у садашњој форми.

Предложио је да се закон измијени, у сарадњи са стручњацима, те затим разматра у Парламенту.

И шеф Клуба посланика ПДП-а Бранислав Бореновић је такођер позвао Владу Српске да повуче и измијени закон те поновио да поједине одредбе овог закона крше основна права и слободе грађана.

Посланик НДП-а Драган Чавић је изнио критике на предложени закон, али и сматра да се не може разматрати јер је прошао рок у којем је требало из форме нацрта да буде предложен у коначној верзији у Народној скупштини Републике Српске. 

Чавић је навео и да су законом угрожена слобода говора и мишљења због прешироко дефинисаних одредби.

Међутим, гласовима већине посланика владајућих странака, Приједлог закона о јавном реду и миру у Српској остао је на дневном реду и биће разматран као трећа тачка на данашњој сједници.

С друге стране, Влада је с дневног реда повукла Приједлог одлуке о усвајању Приједлога Просторног плана подручја посебне намјене Национални парк ''Сутјеска''.

Еколошка удружења су у протеклом периоду прикупила више од 6.000 потписа грађана који су против изградње малих хидроцентрала у том националном парку.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ЖИКА ПД

03.02.2015 10:27

РЕПУБЛИКА СРПСКА0=БОБАР БАНКА=МИЛОРАД ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахха

03.02.2015 10:47

Влада Републике Српске је ПОТПУНО ЛУДА!!! Сад ће људи ићи у затвор зато што напишу нешто на интернету по налогу великог диктатора, великог србина, заштитника свега српског.. свемогућег српског владара МИЛОКРАДА ДОДИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

03.02.2015 10:48

Та секта(СНСД)је пролупала тотално...сви цопоративно ми се гаде фуј...а и ови остали нису нист бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГБ

03.02.2015 11:56

Штета што у мрском нам, по Хазјајину Баји, "Техерану", не постоји сличан закон иначе би Хазјајинова домиљеница, прпошна Марковић а није Мира, била одведена директно у бајбокану из студија ФТВ-а након салви увреда у најбољем Хазјајиновом маниру спрам Александре Пандуревић у дијалошкој емисији "Поштено". Баш штета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крим јонг до дук

03.02.2015 12:23

Ај од данас ако смијете писите против постене и добре нам власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.02.2015 13:19

Нећа моћи ни забранити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

03.02.2015 13:21

Само да поруцим свим који буду гласали за овај закон да це им се имена уписати у најсрамнију страницу српске историје, уводе нам окупациону власт и ја цу је од данас тако третирати и осјецати се као странац у родјеној земљи у којој ево вец 30 година зивотарим и не сјецам се да сам иста лијепо дозивио, а данас сам доцекао да се осјецам огорцено, издано, немоцно, понизено најблазе рецено осјецам се као да нисам цовјек него роб и као да ми се ова власт заједно са Рудоњом пописала за врат, а да је опозиција помогла развлацењем крагне да не промаси која кап. Згрозавам се цињенице да зивим у окрузењу у којем људи нису свјесни знацајности СЛОБОДЕ за развој друства и цовјека, да се врацамо 30 година уназад у вријеме вербалног деликта, умјесто да идемо напријед, да су људи толико убијен у појам, апатицни и анестезирани да се ни за ста неце побунити, гдје су студенти, гдје је интелигенција, гдје су радници, имамо ли и један развијен градјански слој или је све девастирано потплацено и поткупљено. Знајте Срби да це вам једног дана дјеца или унуци пљувати у слике када буду морали да се на крвавији нацин изборе за СЛОБОДУ за ције је укидање данас направљен први корак, а убједјен сам да се ту неце стати и да це ово бити само поцетак докидања свих градјанских слобода, а самим тим и нас свих као особа са сопственим интегритетом ако такви јос нису побјегли из овог уцитељициног и месаревог Гулага. Сретно вам Ново Ропство брацо Срби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

03.02.2015 13:46

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВ

03.02.2015 13:58

Овај закон је уперен против Сарајева и Федерације, српски народ не мора да брине нити сме да пита када ће плата а о независности само има да сања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бецлија

03.02.2015 14:24

Ја подрзавам закон титин систем бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

03.02.2015 15:37

Како можеш да "ове" упоређујеш са Титом?! Нисам љубитељ Тита али човече, тада је било здравство, школство... бесплатно! А сада? Родитељи дижу кредите а и за здравство! Ко је имало хтео да ради, имао је посао а сада?! Нека ти је Бог драги на помоћи као и њима! Стид вас било!

Name

Грађанка

03.02.2015 15:24

Драги мој српски народе(ови други то нису),бежимо одавде а посебно омладина!Срам и стид нека их буде!Браните нам основно право а то је право на живот и мишљење!Све штп сте покрали,на лекове вам отишло!Још једном,велики поздрав за све честите и поштене Србе и Ратне Војне Ветеране и инвалиде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пандур Паја

03.02.2015 16:58

Неки дан у Зворнику били инспектори из МУП-а у контроли Зворничке саобраћајне полиције. После контроле командири их воде на ручак па вечеру и на крају вечерњи провод. Можете замислити каква је то контрола унутрашње организационе јединице када главни инспектори из МУП-а након тога одсједају по пијанкама и дернецима са онима које треба да контролишу а те дернеке плаћају Зворнички тајкуни. Њима ће се касније полиција одужити, зна се како. Цијели МУП РС је корумприана институција. Зворник је опљачкан од тајкуна и ратних профитера.

ОДГОВОРИТЕ