У претресу пронашли оружје и марихуану

Љубомир Илишевић (20) из Градишке ухапшен је због четири крађе, почињене у протеклих пет мјесеци, а полиција је потом утврдила да је он украдени пиштољ продао свом суграђанину Миодрагу Цвијићу (40), члану Мото-клуба "Гремиум", код којег је претресом пронашла марихуану и оружје.

Република Српска 03.02.2015 | 08:58
У претресу пронашли оружје и марихуану

Клупко око осумњичених почело је да се одмотава 30. јануара, када су полицајци, након што су прикупили потребне доказе против Илишевића, прво привели њега.

Утврдили су да је украо више од 30 предмета, гдје спадају разни алати, бушилице, брусилице, дизалице, агрегати и слично, укупно вриједне око 15.000 марака, које је затим продавао.

"Дио украдених предмета је пронађен, а током криминалистичке обраде над Илишевићем полицајци су утврдили да је он пиштољ продао Цвијићу. Стога су припадници Полицијске станице Градишка већ дан касније, а на основу наредбе Основног суда Градишка, претресли кућу, пратеће објекте и мото-клуб, у мјесту Бок Јанковци, које користи Цвијић", појашњава саговорник "Независних" упућен у детаље истраге.

Извор додаје да су током тог претреса полицајци пронашли и одузели око 50 грама марихуане, као и дигиталну вагу и друге предмете погодне за производњу и промет дроге.

Осим тога, како истиче наш саговорник упућен у истрагу, полицајци су уочили и одузели и арсенал оружја.
"Пронађена су и четири пиштоља различитих марки, самострел, двије ловачке пушке, аутоматска пушка и око 100 комада метака различитог калибра", навели су полицијски извори.

Убрзо је и Цвијић ухапшен, а на терет су му стављена кривична дјела прикривање, недозвољена производња и промет дроге и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Истрага се, наводе из полиције, наставља.

"О свим околностима обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука. Он је наложио да се настави рад на расвјетљавању поменутих кривичних дјела, али и идентификовању и процесуирању лица која су заједно са Цвијићем учествовала у извршењу дјела", испричали су полицијски извори упућени у истрагу.

 

Коментари / 0

Оставите коментар