U pretresu pronašli oružje i marihuanu

Ljubomir Ilišević (20) iz Gradiške uhapšen je zbog četiri krađe, počinjene u proteklih pet mjeseci, a policija je potom utvrdila da je on ukradeni pištolj prodao svom sugrađaninu Miodragu Cvijiću (40), članu Moto-kluba "Gremium", kod kojeg je pretresom pronašla marihuanu i oružje.

Republika Srpska 03.02.2015 | 08:58
U pretresu pronašli oružje i marihuanu

Klupko oko osumnjičenih počelo je da se odmotava 30. januara, kada su policajci, nakon što su prikupili potrebne dokaze protiv Iliševića, prvo priveli njega.

Utvrdili su da je ukrao više od 30 predmeta, gdje spadaju razni alati, bušilice, brusilice, dizalice, agregati i slično, ukupno vrijedne oko 15.000 maraka, koje je zatim prodavao.

"Dio ukradenih predmeta je pronađen, a tokom kriminalističke obrade nad Iliševićem policajci su utvrdili da je on pištolj prodao Cvijiću. Stoga su pripadnici Policijske stanice Gradiška već dan kasnije, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, pretresli kuću, prateće objekte i moto-klub, u mjestu Bok Jankovci, koje koristi Cvijić", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih" upućen u detalje istrage.

Izvor dodaje da su tokom tog pretresa policajci pronašli i oduzeli oko 50 grama marihuane, kao i digitalnu vagu i druge predmete pogodne za proizvodnju i promet droge.

Osim toga, kako ističe naš sagovornik upućen u istragu, policajci su uočili i oduzeli i arsenal oružja.
"Pronađena su i četiri pištolja različitih marki, samostrel, dvije lovačke puške, automatska puška i oko 100 komada metaka različitog kalibra", naveli su policijski izvori.

Ubrzo je i Cvijić uhapšen, a na teret su mu stavljena krivična djela prikrivanje, nedozvoljena proizvodnja i promet droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Istraga se, navode iz policije, nastavlja.

"O svim okolnostima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka. On je naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju pomenutih krivičnih djela, ali i identifikovanju i procesuiranju lica koja su zajedno sa Cvijićem učestvovala u izvršenju djela", ispričali su policijski izvori upućeni u istragu.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar