Тузла: Радници иду пред Амбасаду САД?

Радници пропалих фирми са подручја Тузланског кантона одлучили су данас да наредне седмице пјешке крену у Сарајево пред америчку Амбасаду, уколико кантонална Влада не испуни њихове захтјеве.

Босна и Херцеговина 02.02.2015 | 20:39
Тузла: Радници иду пред Амбасаду САД?

Радници су истакли да је крајње вријеме да неко почне рјешавати њихове нагомилане проблеме и да је ово посљедњи протест упозорења старој и новој власти Тузланског кантона.

Око 200 радника Фабрике обуће "Аида", Фабрике детерџената "Дита", Ливнице челика из Тузле и Фабрике намјештаја "Коњух" из Живиница окупили су се данас испред некадашње зграде Владе Тузланског кантона, која је запаљена током прошлогодишњих протеста.

Радници захтијевају од Владе Тузланског кантона материјално збрињавање за вријеме незапослености и увезивање радног стажа од 1997. до 2015. године.

Они су јутрос пјешице кренули од Владе Тузланског кантона ка Кантоналној скупштини и своје захтјеве упутили предсједнику Скупштине, предсједницима клубова, као и мандатару за састав кантоналне Владе, јављају федерални медији.

Предсједник Кантоналне скупштине Сенад Алић рекао је да Скупштина није надлежна да рјешава захтјеве радника, односно да не уговара послове, не врши материјално збрињавање, јер су то обавезе постојеће и владе која треба да буде именована.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тузла 10

02.02.2015 23:48

У цланку из 1996. Американци /цитирам У.С. Департмент оф Дефенце Неwс/говоре како Тузла 10 - име за трупе стациониране у Тузли- треба имати око 20.000 војника и да је први контигент од 2.000 Американаца досао. УСА је створила од Тузле свој Хонг Конг па људи иду својим властима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

03.02.2015 05:09

Обратити се Американцима из соцјалних разлога, исто као да кокош тражи помоћ од лисице! Па у САД живи око 5 000 000 ДЈЕЦЕ на улици, и то тамо никога не занима!

ОДГОВОРИТЕ