Tuzla: Radnici idu pred Ambasadu SAD?

Radnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona odlučili su danas da naredne sedmice pješke krenu u Sarajevo pred američku Ambasadu, ukoliko kantonalna Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

Bosna i Hercegovina 02.02.2015 | 20:39
Tuzla: Radnici idu pred Ambasadu SAD?

Radnici su istakli da je krajnje vrijeme da neko počne rješavati njihove nagomilane probleme i da je ovo posljednji protest upozorenja staroj i novoj vlasti Tuzlanskog kantona.

Oko 200 radnika Fabrike obuće "Aida", Fabrike deterdženata "Dita", Livnice čelika iz Tuzle i Fabrike namještaja "Konjuh" iz Živinica okupili su se danas ispred nekadašnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, koja je zapaljena tokom prošlogodišnjih protesta.

Radnici zahtijevaju od Vlade Tuzlanskog kantona materijalno zbrinjavanje za vrijeme nezaposlenosti i uvezivanje radnog staža od 1997. do 2015. godine.

Oni su jutros pješice krenuli od Vlade Tuzlanskog kantona ka Kantonalnoj skupštini i svoje zahtjeve uputili predsjedniku Skupštine, predsjednicima klubova, kao i mandataru za sastav kantonalne Vlade, javljaju federalni mediji.

Predsjednik Kantonalne skupštine Senad Alić rekao je da Skupština nije nadležna da rješava zahtjeve radnika, odnosno da ne ugovara poslove, ne vrši materijalno zbrinjavanje, jer su to obaveze postojeće i vlade koja treba da bude imenovana.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tuzla 10

02.02.2015 23:48

U clanku iz 1996. Amerikanci /citiram U.S. Department of Defence News/govore kako Tuzla 10 - ime za trupe stacionirane u Tuzli- treba imati oko 20.000 vojnika i da je prvi kontigent od 2.000 Amerikanaca dosao. USA je stvorila od Tuzle svoj Hong Kong pa ljudi idu svojim vlastima.

ODGOVORITE
Name

xy

03.02.2015 05:09

Obratiti se Amerikancima iz socjalnih razloga, isto kao da kokoš traži pomoć od lisice! Pa u SAD živi oko 5 000 000 DJECE na ulici, i to tamo nikoga ne zanima!

ODGOVORITE