Врућа пара "отвара"синусе

Храна богата антиоксидансима помаже у спречавању инфекције. Витамин Ц и цинк могу значајно да скрате трајање тегоба.

Здравље 02.02.2015 | 12:07
Врућа пара "отвара"синусе

ШМРЦАЊЕ, притисак у синусним шупљинама и главобоља увек иду у пакету код болних синуса. Иако није увек могуће спречити настанак акутног синузитиса, као што је немогуће избећи сваку прехладу или бактеријску инфекцију, тегобе се могу ублажити ако се придржавате ових савета.

Овлаживачи ваздуха могу да донесу олакшање, посебно ако је ваздух у соби сув, што се обично дешава у становима са централним грејањем.

Инхалирање паром је најбољи лек за упалу синуса. Можете се нагнути над посуду у коју сте усули врућу воду и прекрити главу пешкиром. Можете да додате неколико капи етеричног уља еукалиптуса, или мало наренданог рена.

Ђумбир је познато средство за ублажавање и спречавање главобоља. Он је, осим тога, противупални лек који олакшава бол. Можете га употребљавати у облику тинктуре или капсула.

Колоидно сребро се може употребљавати за овлаживање синусних шупљина. Може се узимати орално како би се организам изнутра борио против инфекција.

Екстракт семенки грејпфрута добар је додатак лечењу синусне инфекције. Не употребљавајте капи екстракта на празан желудац, поготово не на празан стомак.

Јабуково сирће. Током дана пијте јабуково сирће промешано у великој чаши воде. Оно разређује слуз.

Тинктура кајенског бибера помаже у прочишћавању синуса. Уз то, овај је природни препарат одличан за лечење свих симптома прехладе.

Испирање синуса помаже одржавању здравља назалних пролаза штитећи их од загађења, полена, прашине и других иритирајућих супстанци из ваздуха. Све што вам треба је со, по могућству морска.

Облози од рена олакшавају тегобе: у флашу од пола литра ставити нарендани рен, до врха напунити винским сирћетом, затворити и на топлом држати 10 дана уз чешће мућкање. Увече течност сипати на чисту тканину и држати на челу и потиљку током ноћи. Терапија траје пет дана. Такође, течност можете да користите и за напаравање, што чешће током дана удишите мирис из отворене флаше.

Слатки корен тј. сладић помаже при ублажавању упале и стимулише имунолошки систем како би се борио против вирусне инфекције.

Еукалиптус има антисептичка својства и може да помогне смањивању натекнутог ткива у синусним пролазима.

Храна богата антиоксидансима помаже у изградњи имунолошког састава и спречавању инфекције. Ту спадају боровнице, трешње, артичоке, бруснице и нар.

Ехинацеа нуди завидне резултате у ублажавању прехладе и симптома синузитиса. Можете је употребљавати у облику тинктуре или капсула. На почетку болести повећајте количину, па је након три до четири дана смањите. Не користите је ако сте алергични на амброзију.

Витамин Ц и цинк могу да скрате трајање тегоба. Синусна инфекција често наступа као резултат дуготрајне прехладе. Узимајте капсуле или пастиле током сезоне прехладе, поготово код почетних симптома.

Вежбање је одлично за лечење упале синуса. То је због тога што се приликом вежбања ослобађа адреналин, који стеже крвне судове, што смањује отеченост у синусима.

Додатак калијума помаже у избацивању слузи, а пеперминт помаже у смиривању слузнице. Од њега можете пити чај или га натопити врућом водом па удисати пару. Овај поступак олакшавања дисање.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар