СДП ће подржати избор потпредсједника Ф БиХ

Одржана је сједница Главног одбора Социјалдемократске партије БиХ, а на којој је закључено да ова странка неће блокирати успостављање извршне власти.

Босна и Херцеговина 31.01.2015 | 18:48
СДП ће подржати избор потпредсједника Ф БиХ

Тачније, СДП неће блокирати именовању потпредсједника Федерације БиХ из реда српског народа, због којег је блокиран процес формирања власти у овом ентитету.

Како је рекао Енвер Биједић, члан Главног одбора СДП-а њихови делегати у Дому народа Парламента ФБиХ даће подршку за оног кандидата који буде предложен, али он мора бити мјеродаван за то мјесто.

- Очекујемо да то буде кандидат без мрља, који није умјешан у афере. Углавном ми нећемо бити кочничари за формирање власти, јер радимо у интересу народа – казао је Биједић.

СДП неће предлагати свог кандидата за потпредсједника ФБиХ (имају шест спрских делегата у Дому народа), јер остају у опозицији.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

оги приједор

31.01.2015 18:29

ДОДИК ЈЕ ЈУТРОС ДАО ИЗЈАВУ СВОЈОЈ СРНИ,ДА КОАЛИЦИЈА ОКУПЉЕНА ОКО СНСД-А УЛАЗИ У ДОМ НАРОДА И ДА НЕЋЕ ТО МЈЕСТО ПРЕПУСТИТИ ПОХЛЕПНОМ ОГЊЕНУ ТАДИЋУ, И ДА ЋУ ЈА НАГЛАШАВАМ "ЈА" МОЋИ ОДЛУЧИВАТИ ШТА ЈЕ НАЈБОЉЕ ЗА СРПСКУ, СВАКОМЕ КО ИМАЛО СЕ РАЗУМИЈЕ У ПОЛИТИКУ БИЛО ЈЕ ЈАСНО ДА ЈЕ СВЕ ИЗГУБИО И ДА ЛАЖЕ И ИСФРУСТРИРАН У ОЧАЈУ НЕ ЗНА НИ ШТА ПРИЧА, АЛИ ЊЕГОВА ПРИЧА ЈЕ ОПАСНА, ОН ЈЕ ОПАСАН, ЊЕГА КАО ПРЕСЈЕДНИКА ЈЕ ГРОЗОТА СЛУШАТИ, ОВО НЕЋЕ ПРОЋИ БЕЗ НАСИЉА, ДАЈ БОЖЕ, АЛИ ШТА СЕ МОРА НИЈЕ ТЕШКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех

31.01.2015 19:18

лазе ко срна

Name

Деки

31.01.2015 21:14

Никад нисам несто готивио СДП.Ова вијест ме позитивно изненадила.Први пут да це неко урадити да дрзава иде напред а да не уцјењује и не прави халабуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

01.02.2015 06:47

Да си пратио ситуацију посљедних 10-ак година, не би био изненађен, СДП није никада опструрао, што се за друге, који само чекају прилику, не може рећи.

Name

посланик

31.01.2015 21:19

Ко још овог накупца магле из бакинаца схвата озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

31.01.2015 23:26

Како мозе цовјек и помислити да би неко од несих странака овако поступио зарад народа.нпр.СНСД би пустили да сви поцркамо а неби одступили од власти или гласали за интерес републике и остали у опозицији.Не знам али за сваку похвалу је гест сдп.мозда неко несто науци

ОДГОВОРИТЕ
Name

јос само да гласају

01.02.2015 00:53

И да се не предомисле. Прије пар дана су иначе основали некакав савјет за стратегију и свашта нешто и на његово чело је дошао члан СДПа Злаја Лагумџија. И прво што је рекао је да они неће гласати за предложеног кандидата Арбина јер их се то не тиче. И Главни одбор се ипак одредио према његовој наруџби што је јако позитивно. Можда сутра тако шта видимо и у СНСД-у. Иначе ДФ је лошом кадровском политиком и стављањем својих на слабије позиције довео власт у ситуацију да опозиција у клубу има већину.

ОДГОВОРИТЕ