SDP će podržati izbor potpredsjednika F BiH

Održana je sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, a na kojoj je zaključeno da ova stranka neće blokirati uspostavljanje izvršne vlasti.

Bosna i Hercegovina 31.01.2015 | 18:48
SDP će podržati izbor potpredsjednika F BiH

Tačnije, SDP neće blokirati imenovanju potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda, zbog kojeg je blokiran proces formiranja vlasti u ovom entitetu.

Kako je rekao Enver Bijedić, član Glavnog odbora SDP-a njihovi delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH daće podršku za onog kandidata koji bude predložen, ali on mora biti mjerodavan za to mjesto.

- Očekujemo da to bude kandidat bez mrlja, koji nije umješan u afere. Uglavnom mi nećemo biti kočničari za formiranje vlasti, jer radimo u interesu naroda – kazao je Bijedić.

SDP neće predlagati svog kandidata za potpredsjednika FBiH (imaju šest sprskih delegata u Domu naroda), jer ostaju u opoziciji.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ogi prijedor

31.01.2015 18:29

DODIK JE JUTROS DAO IZJAVU SVOJOJ SRNI,DA KOALICIJA OKUPLJENA OKO SNSD-A ULAZI U DOM NARODA I DA NEĆE TO MJESTO PREPUSTITI POHLEPNOM OGNJENU TADIĆU, I DA ĆU JA NAGLAŠAVAM "JA" MOĆI ODLUČIVATI ŠTA JE NAJBOLJE ZA SRPSKU, SVAKOME KO IMALO SE RAZUMIJE U POLITIKU BILO JE JASNO DA JE SVE IZGUBIO I DA LAŽE I ISFRUSTRIRAN U OČAJU NE ZNA NI ŠTA PRIČA, ALI NJEGOVA PRIČA JE OPASNA, ON JE OPASAN, NJEGA KAO PRESJEDNIKA JE GROZOTA SLUŠATI, OVO NEĆE PROĆI BEZ NASILJA, DAJ BOŽE, ALI ŠTA SE MORA NIJE TEŠKO.

ODGOVORITE
Name

eh

31.01.2015 19:18

laze ko srna

Name

Deki

31.01.2015 21:14

Nikad nisam nesto gotivio SDP.Ova vijest me pozitivno iznenadila.Prvi put da ce neko uraditi da drzava ide napred a da ne ucjenjuje i ne pravi halabuku.

ODGOVORITE
Name

xy

01.02.2015 06:47

Da si pratio situaciju posljednih 10-ak godina, ne bi bio iznenađen, SDP nije nikada opstrurao, što se za druge, koji samo čekaju priliku, ne može reći.

Name

poslanik

31.01.2015 21:19

Ko još ovog nakupca magle iz bakinaca shvata ozbiljno.

ODGOVORITE
Name

neznam

31.01.2015 23:26

Kako moze covjek i pomisliti da bi neko od nesih stranaka ovako postupio zarad naroda.npr.SNSD bi pustili da svi pocrkamo a nebi odstupili od vlasti ili glasali za interes republike i ostali u opoziciji.Ne znam ali za svaku pohvalu je gest sdp.mozda neko nesto nauci

ODGOVORITE
Name

jos samo da glasaju

01.02.2015 00:53

I da se ne predomisle. Prije par dana su inače osnovali nekakav savjet za strategiju i svašta nešto i na njegovo čelo je došao član SDPa Zlaja Lagumdžija. I prvo što je rekao je da oni neće glasati za predloženog kandidata Arbina jer ih se to ne tiče. I Glavni odbor se ipak odredio prema njegovoj narudžbi što je jako pozitivno. Možda sutra tako šta vidimo i u SNSD-u. Inače DF je lošom kadrovskom politikom i stavljanjem svojih na slabije pozicije doveo vlast u situaciju da opozicija u klubu ima većinu.

ODGOVORITE