Иванић: "Тучић је поступио као потпуни аматер"

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић истакао је како је његов став да без снажне подршке међународне заједнице у земљама у којима је у току сукоб, Босна и Херцеговина не би требала извозити оружје и муницију.

Босна и Херцеговина 29.01.2015 | 19:05
Иванић: "Тучић је поступио као потпуни аматер"

Иванић је ово изјавио замољен да прокоментарише став Русије у којем се БиХ савјетује да не продаје оружје Украјини.

"Питање продаје оружја се више користи за унутрашњу политичку употребу", констатовао је Иванић.

Он је нагласио како је након оставке министра спољне трговине и економских односа Бориса Тучића све пребачено у надлежност замјеника министра Ермине Салкичевић - Диздаревић на којој је да одобри или оспори најављену продају оружја из БиХ у Украјину.

"Предсједништво БиХ нема законску обавезу да се о томе изјашњава. Ја износим свој став да без озбиљне међународне подршке земљама које се налазе у сукобу не треба продавати оружје. Савјетовао сам министру Тучићу да се обрати и затражи став Предсједништва БиХ. Извоза не би било, јер би Предсједништву БиХ требало времена да се о томе изјасни. Умјесто тога, Тучић је поступио као потпуни аматер. Авантуризам никада добро не прође и због њега услиједи казна. То се десило и Тучићу", навео је Иванић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ нагласио је како ће колективни шеф државе у наредним данима вјероватно разматрати питање продаје оружја из БиХ у Украјину.

Иванић је навео да за стављање тачке на дневни ред треба консензус чланова Предсједништва БиХ.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Домољуб

29.01.2015 18:21

Зато код њих фабрике из намјенске индустрије производе милионе марака профита, а насе као да су у Цернобилу смјестене!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

29.01.2015 18:21

Замјеница министра ће сигурно дати одобрење за извоз оружја Украјини. Тада ће бити куку леле. Биће заустављања Руског гаса БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

29.01.2015 19:32

Па ако се не мозе извозити у Украјину једноставно престати сарадјиват и са Русиом јер је и она у сукобу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лик

29.01.2015 20:27

Па тај Тучић и јест аматер, и то тучић. Накупац магле га срео на сточној пијаци у Српцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младене брате

30.01.2015 07:33

Па ста тај цовјек зна о било цему?И такав цовјек је смјенио Саровица.И онда нам Србује Миле.Он је само омогуцио увозницком лобију да ради не сметано добио лову а ста он зна о било цему.Могао сам и ја са занатом бити бољи министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тилава

30.01.2015 21:25

За тог еx министра чуло се тек на крају, непосредно прије судијске надокнаде, кад умјесто њега поднесоше оставку. Кажу, више времена је провео на аеродромским чекаоницама него на послу у министарским одајама.

ОДГОВОРИТЕ