Више од 700 особа пријетња за безбједност у БиХ

Држављанство БиХ има 741 особа афроазијског поријекла која представља озбиљну пријетњу за безбједност, а међу њима су многи повезани с тероризмом, пише "Глас Српске" позивајући се на документа безбједносних агенција.

Босна и Херцеговина 29.01.2015 | 11:46
Више од 700 особа пријетња за безбједност у БиХ

Већина њих држављанство је добила на основу ратних заслуга у такозваној Армији РБиХ и лажних података, али им она никада нису одузета.

Документа безбједносних агенција која су у посједу "Гласа Српске" потврђују да је највише таквих особа из Сирије 108, Египта 87, Јордана 80, Судана 76, Алжира 75, Туниса 49 и Турске 43. Из Либана их је 28, Ирака и Кувајта по 27, Палестине 26, Јемена 19, Саудијске Арабије и Марока по 18, те из Либије 17.

Држављанство БиХ и даље посједују посљедњи командант одреда "Ел муџахид" Алжирац Абу Мали коме је право име Абдул Кадер Мокхтари, који је у документима наведен као Кувајћанин Ел Мухамед Халид.

За њега је наведено да је рођен у Кувајту, а да је на основу одлуке ЦСБ Сарајево од 26. децембра 1995. године, коју је потписала шеф у МУП-у Мирсада Бегановић-Жутић, накнадно уписан у општински регистар рођених, на основу чега је добио држављанство БиХ, наводи се у тексту.

То је учињено на основу одлуке МУП-а РБиХ од 30. априла 1994. године, у којој се наводи да је он тада уписан у регистар с пребивалиштем у општини Стари Град, Улица Абдестхана 4, након чега је 29. новембра 1995. године пребивалиште Ел Мухамеда Халида регистровано у Зеници, Улица Армије РБиХ 13, наведено је у документима.

Држављанство је на незаконит начин добио и Сиријац Наим ал Саламат који се повезује с тероризмом.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Неутралан и забринут

29.01.2015 10:59

Лако је са таквим, јер и нема доказа против њих мада су потенцијална опасност за све, али шта са овим домаћим еxтремистима што напунише гробнице у Кевљанима општина Приједор тако исто и Томашица у истој општини и итд. Шта са тим људима и колико је њих и ко су све они. Вероватно их је пар хиљада у целој БиХ. Јер до сад их је само неколико одговарало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

29.01.2015 11:15

Нити си неутралан нити си забринут,већ не прихваташ реалну опасност а то је РАДИКАЛНИ ИСЛАМ.То ие проблем целе Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милоша и неутралног и забринут

29.01.2015 12:07

Обојица сте у праву али обојица не желите да прихватите реалну опасност на својим странама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трећи човјек

29.01.2015 13:56

"Неутралан и забринут", уз дужно поштовање недужних жртава страдалих у, надам се, прошлом, завршеном рату, морам ти помоћи да уочиш следеће: Кад почне градјански рат онда свака будала убија све што може. Убија и онај ко се плаши за себе да ће у супротном он бити убијен. Убијају и они који су за то плаћени. Убијају и они који су преварени да треба да убијају. Итд... Медјутим овдје се ради о лицима која ће сутра заврнути бомбу у супермаркету, у сред Сарајева, или Мостара, гдје твоја или нечија, 12-то годишња дјевојчица из школе свраћа да купи жваке. И она ће погинути. Или ће јој гелер откинути руку, нпр десну. Да ли је она била мета? Наравно да није. Овакви убијају и своју дјецу, што не би твоју? Размисли о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЧО

29.01.2015 14:21

РАДИКАЛЦИ. НЕ ПРАВЕ ОНИ РАЗЛИКЕ КАД УБИЈАЈУ. ТО ИМ ЈЕ ХОБИ УБИЈАЊЕ , ПА КО СЕ ЗАДЕСИ ИЛИ КО НАЛЕТИ. ЈЕ.. ГА ТАКО ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

29.01.2015 15:40

Хм...Извор Глас Српске???

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ за трецег цовјека

29.01.2015 16:09

Милосу не треба реприцирати,јер он има са собом проблем.Стобом се слазем у свему сто си написао,осим сто помињес градјански рат.Молим те објасни нам ста је по теби дефиниција градјанског рата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

29.01.2015 17:50

Ре-треци човјек Какав градјански рат ти спомињеш, па и птице знају какав рат је био од Словеније до Косова. Буди бар мало реалан. Еxтремисти су убијали целе породице, цела презимена су нестала у момм крајју, зато бољје немој ништа коментарисати ако не мозес бити реалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трећи човјек

29.01.2015 22:44

"Ре Трећи човјек", ме је замолио да кажем шта би могла бити дефиниција градјанског рата? Тешко питање. У основи, оно што сам у претходном посту већ написао. Још краће, "Кад луд удари на будалу а ова то претходни мјесец сваку ноћ сањала." "Маки", и ти екстремисти су градјани. Са овог простора. Нису дошли из Индонезије. Сви су овдје родјени. (Добро, било их је и са стране али баш миноран број) И сви који су настрадали, овдје су родјени. Шта у вези с овим није тачно/реално? Ако је само пар екстремиста ратовало, откуд онда толико пензија борцима на свим странама. Има их више него осталих становника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

30.01.2015 10:40

Овдје се тацно говори о којим екстремистима се ради. О мудзахединима. А ко су и ста су сви добро знамо. Они убијају и муслимане мозда по највисе у својим терористицким акцијама. Зато сам да се се протјерају из Босне.

ОДГОВОРИТЕ