Više od 700 osoba prijetnja za bezbjednost u BiH

Državljanstvo BiH ima 741 osoba afroazijskog porijekla koja predstavlja ozbiljnu prijetnju za bezbjednost, a među njima su mnogi povezani s terorizmom, piše "Glas Srpske" pozivajući se na dokumenta bezbjednosnih agencija.

Bosna i Hercegovina 29.01.2015 | 11:46
Više od 700 osoba prijetnja za bezbjednost u BiH

Većina njih državljanstvo je dobila na osnovu ratnih zasluga u takozvanoj Armiji RBiH i lažnih podataka, ali im ona nikada nisu oduzeta.

Dokumenta bezbjednosnih agencija koja su u posjedu "Glasa Srpske" potvrđuju da je najviše takvih osoba iz Sirije 108, Egipta 87, Jordana 80, Sudana 76, Alžira 75, Tunisa 49 i Turske 43. Iz Libana ih je 28, Iraka i Kuvajta po 27, Palestine 26, Jemena 19, Saudijske Arabije i Maroka po 18, te iz Libije 17.

Državljanstvo BiH i dalje posjeduju posljednji komandant odreda "El mudžahid" Alžirac Abu Mali kome je pravo ime Abdul Kader Mokhtari, koji je u dokumentima naveden kao Kuvajćanin El Muhamed Halid.

Za njega je navedeno da je rođen u Kuvajtu, a da je na osnovu odluke CSB Sarajevo od 26. decembra 1995. godine, koju je potpisala šef u MUP-u Mirsada Beganović-Žutić, naknadno upisan u opštinski registar rođenih, na osnovu čega je dobio državljanstvo BiH, navodi se u tekstu.

To je učinjeno na osnovu odluke MUP-a RBiH od 30. aprila 1994. godine, u kojoj se navodi da je on tada upisan u registar s prebivalištem u opštini Stari Grad, Ulica Abdesthana 4, nakon čega je 29. novembra 1995. godine prebivalište El Muhameda Halida registrovano u Zenici, Ulica Armije RBiH 13, navedeno je u dokumentima.

Državljanstvo je na nezakonit način dobio i Sirijac Naim al Salamat koji se povezuje s terorizmom.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Neutralan i zabrinut

29.01.2015 10:59

Lako je sa takvim, jer i nema dokaza protiv njih mada su potencijalna opasnost za sve, ali šta sa ovim domaćim extremistima što napuniše grobnice u Kevljanima opština Prijedor tako isto i Tomašica u istoj opštini i itd. Šta sa tim ljudima i koliko je njih i ko su sve oni. Verovatno ih je par hiljada u celoj BiH. Jer do sad ih je samo nekoliko odgovaralo.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

29.01.2015 11:15

Niti si neutralan niti si zabrinut,već ne prihvataš realnu opasnost a to je RADIKALNI ISLAM.To ie problem cele Evrope.

ODGOVORITE
Name

Za Miloša i neutralnog i zabrinut

29.01.2015 12:07

Obojica ste u pravu ali obojica ne želite da prihvatite realnu opasnost na svojim stranama!

ODGOVORITE
Name

Treći čovjek

29.01.2015 13:56

"Neutralan i zabrinut", uz dužno poštovanje nedužnih žrtava stradalih u, nadam se, prošlom, završenom ratu, moram ti pomoći da uočiš sledeće: Kad počne gradjanski rat onda svaka budala ubija sve što može. Ubija i onaj ko se plaši za sebe da će u suprotnom on biti ubijen. Ubijaju i oni koji su za to plaćeni. Ubijaju i oni koji su prevareni da treba da ubijaju. Itd... Medjutim ovdje se radi o licima koja će sutra zavrnuti bombu u supermarketu, u sred Sarajeva, ili Mostara, gdje tvoja ili nečija, 12-to godišnja djevojčica iz škole svraća da kupi žvake. I ona će poginuti. Ili će joj geler otkinuti ruku, npr desnu. Da li je ona bila meta? Naravno da nije. Ovakvi ubijaju i svoju djecu, što ne bi tvoju? Razmisli o tome.

ODGOVORITE
Name

POČO

29.01.2015 14:21

RADIKALCI. NE PRAVE ONI RAZLIKE KAD UBIJAJU. TO IM JE HOBI UBIJANJE , PA KO SE ZADESI ILI KO NALETI. JE.. GA TAKO JE.

ODGOVORITE
Name

Mira

29.01.2015 15:40

Hm...Izvor Glas Srpske???

ODGOVORITE
Name

RE za treceg covjeka

29.01.2015 16:09

Milosu ne treba repricirati,jer on ima sa sobom problem.Stobom se slazem u svemu sto si napisao,osim sto pominjes gradjanski rat.Molim te objasni nam sta je po tebi definicija gradjanskog rata?

ODGOVORITE
Name

Maki

29.01.2015 17:50

Re-treci čovjek Kakav gradjanski rat ti spominješ, pa i ptice znaju kakav rat je bio od Slovenije do Kosova. Budi bar malo realan. Extremisti su ubijali cele porodice, cela prezimena su nestala u momm krajju, zato boljje nemoj ništa komentarisati ako ne mozes biti realan.

ODGOVORITE
Name

Treći čovjek

29.01.2015 22:44

"Re Treći čovjek", me je zamolio da kažem šta bi mogla biti definicija gradjanskog rata? Teško pitanje. U osnovi, ono što sam u prethodnom postu već napisao. Još kraće, "Kad lud udari na budalu a ova to prethodni mjesec svaku noć sanjala." "Maki", i ti ekstremisti su gradjani. Sa ovog prostora. Nisu došli iz Indonezije. Svi su ovdje rodjeni. (Dobro, bilo ih je i sa strane ali baš minoran broj) I svi koji su nastradali, ovdje su rodjeni. Šta u vezi s ovim nije tačno/realno? Ako je samo par ekstremista ratovalo, otkud onda toliko penzija borcima na svim stranama. Ima ih više nego ostalih stanovnika.

ODGOVORITE
Name

Mirza

30.01.2015 10:40

Ovdje se tacno govori o kojim ekstremistima se radi. O mudzahedinima. A ko su i sta su svi dobro znamo. Oni ubijaju i muslimane mozda po najvise u svojim teroristickim akcijama. Zato sam da se se protjeraju iz Bosne.

ODGOVORITE