Трик који ће убрзати телефон, компјутер и таблет

Један трик значајно ће убрзати старији рачунар, телефон или таблет. Ево у чему је "цака".

Информационе технологије 27.01.2015 | 12:12
Трик који ће убрзати телефон, компјутер и таблет

Анимације могу бити узрок споријег рада старијег или рачунара са ограниченим ресурсима рачунара, телефона или таблета. Када их искључите уређај ће "продисати", јер ће процесе покретати и извршавати брже и лакше, а и трошиће мање батерију.

Рецимо, на старијим Андроид таблетима или телефонима или чак с новим који имају малу колићину радне меморије и слабији процесор немојте да користите анимиране позадине почетних екрана уопште, јер осим што гуше рад, такве позадине и значајно скраћују аутономијубатерије.

Прочитајте како да искључите анимације на уређајима.

Wиндоwс

Иако модерне Wиндоwс верзије, какве су Wиндоwс 8.1 или чак Wиндоwс 10 Тецхницал Превиеw не "пате" од захтевних анимација, на таблетима, који су ограничених ресурса оне могу да праве потешкоће током рада с више апликација - искључите их. Идите у "Цонтрол Панел", кликните на "Сyстем & Сецуритy", а онда и на "Сyстем". Потражите “Адванцед сyстем сеттингс” на сајдбару. Следи клик на "Сеттингс", који је под "Перформанце" менијем и у новоотвореном прозору означите да желите рад без анимација или их подесите како ви хоћете.

Андроид телефон или таблет

На Андроидима је прво потребно активирати "Девелоперс Оптионс", који ће се појавити у "Сеттингс" менију, па одмах пређите тамо. Идите на дно листе и потражите мени "Абоут". Кад уђете, пронађите "Буилд нумбер" информацију и додирните је седам пута. Ако је све како треба након седмог тапа видећете обавештење “Yоу аре ноw а девелопер!”. То је то, "Сеттингс" сада има "Девелоперс Оптионс" активиран.

Уђите у "Девелопер оптионс" мени и тапните "Офф" слајдер горе десно, да пређеу "Он". У менијима “Wиндоw аниматион сцале”, “Транситион аниматион сцале” и “Аниматор дуратион сцале” искључите анимације одабиром "Аниматион Офф" опције.

иОС за иПхоне и иПад

Иако не можете искључити анимације у потпуности, већина њих ће нестати или бити замењена другим ефектом "ишчезавања" што ће изгледати некако чистије и евентуално ће убрзати рад. Отворите "Сеттингс" апликацију, кликните на "Генера"л, а онда и на "Аццессибилитy". Пронађите "Редуце Мотион" опцију и активирајте ручицу.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар