Југ Србије: Ситуација под контролом

Ситуација у местима погођеним поплавама на југу Србије се стабилизује, а вода се повлачи у корита. Петнаест села у околини Трговишта без струје, а нека су и без воде. У грделичком крају поплављено педесетак кућа. Почело је испумпавање воде из дворишта и подрума. Нема угроженог становништва.

 

Србија 24.01.2015 | 15:05
Југ Србије: Ситуација под контролом

Ситуација се у местима погођеним поплавама на југу Србије од јутрос стабилизује, а вода се повлачи у корита, изјавио је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић и истакао да у тим подручјима нема угрожених ни повређених."Вода се повлачи у корита, данас ће се радити пумпање воде, а вечерас се очекује да почне снег да пада што ће повољно утицати на стање на терену", рекао је Марић Тањугу.

Он је нагласио да нема повређених нити угрожених, а да су 22 особе у у Владичином Хану ноћас биле евакуисане превентивно.Марић није могао да прецизира да ли је пут од Ниша ка македонској граници сада проходан, али је рекао да екипе раде све да се и тај проблем што пре санира.

На територији Пчињског округа од јуче пало је око 25 литара кише по квадратном метру, а у току претходних дана услед топљења снега земља је била натопљена те није могла бити прихваћена атмосферска вода, саопштио је раније МУП.

У Владичином Хану проглашена је ванредна ситуација, док је у Врању ванредна ситуација проглашена у једном делу града.Водостај река Врле, Калиманке и Јужне Мораве код Владичиног Хана је у сталном опадању, изјавио је данас председник општине Владичин Хан Бранислав Тошић.

Он је казао да су водостаји река опали за пола метра и да тренутно није угрожено ниједно насеље на том подручју.

"Ми смо синоћ евакуисали шест породица са 22 члана, међу којима и десеторо деце, чије куће су се налазиле поред реке Калиманке и они су смештени у Основној школи Бранко Радичевић. Црвени крст је за све њих обезбедио лежајеве и храну и они ће остати ту све док се не поправи мост и пробије пут до њихових кућа", рекао је Тошић.

Ситуација на територији Врања је под пуном контролом, нису угрожени ни животи ни имовина, телефонске линије су без прекида, а снабдевање храном и водом је несметано, изјавио је данас градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације у том граду Зоран Антић.

Коментари / 0

Оставите коментар