АО: Даље иду Стен, Нишикори, било и изненађења!

Актуелни шампион Аустралијан опена Стан Вавринка имао је проблема и у другом мечу овогодишњег турнира, али је успео да га добије у три сета. Пети тенисер планете Кеи Нишикори одиграо пласирао се у треће коло победом над Хрватом Иваном Додигом са 3:1 (4:6, 7:5, 6:2, 7:6). Џон Изнер био је сигуран, Фелисијано Лопес је имао много среће, а Жил Милер и Стив Џонсон избацили су носиоце у мечевима четвртог дана Аустралијан опена.

Тенис 22.01.2015 | 10:00
АО: Даље иду Стен, Нишикори, било и изненађења!

Вавринка је савладао Румуна Маријуша Копила резултатом 7:6, 7:6, 6:3, после нешто мање од 140 минута игре.

Швајцарски тенисер у следећој рунди играће против Јарка Ниеминена, који је у три сета елиминисао Михаела Бачингера из Немачке.

Вавринка је имао великих проблема да укроти сервис 193 центиметра високог Румуна, па је прва два сета добио тек у тај брејку. Копил је током меча одсервирао најбржи сервис у досадашњем току сезоне који је ишао чак 242 километара на час.

“Било је компликовано, три тешка сета. Услови су били тешки, много је топлије данас. Он је био агресиван, одличан је сервис, што је био велики изазов. Имао сам успоне, али сам био фокусиран у битним моментима и задовољан сам што нисам изгубио много енергије. На Грен слемовима нема лаких мечева, у следећем очекујем најтежег противника. Сви играју добро, могу да вас нападну и ставе под велики притисак. Морате се изборити за другу недељу”, рекао је Вавринка после меча.

Четврти играч на АТП листи потом се осврнуо на наредног противника Јарка Ниеминена.

“Веома незгодан тенисер – игра са много ритма и интензитета. Биће тешко, али сада имам дан одмора да се одморим, што ћу и учинити”, додао је Стан.

Нишикори је одиграо још један тежак меч у Мелбурну, али је био најбољи када је то било најпотребније и стигао до треће рунде.

Тамо га чека Американац Стив Џонсон, који је у три сета елиминисао Сантјага Хиралда.

Хрватски тенисер боље је отворио меч против фаворизованог Јапанца, па је после размене брејкова повео са 3:2 и ту предност одржао до краја сета. Нишикори је стабилизовао игру у другом делу, чекао шансу ривала и дочекао је у самом финишу за изједначење.

Фуриозно је освојио и трећи сет, а онда је у четвртом виђена права драма – Додиг је имао предност брејка, сервирао за 2:2 у сетовима, али се фуриозном серијом нестварних поена Нишикори вратио и остао у сету. Отишло се у тај брејк у ком је Јапанац узео све поене и заслужено прошао даље.

Кеи је меч завршио дуел са 52 винера и 26 неизнуђених грешака, док је тај однос код Додига био 42:35.

“Било је фантастично, имао сам осећај као да сам у Јапану. Овде имам велику подршку, не само од људи из Јапана већ и осталих. Веома сам срећан што сам играо на овом терену и надам се да могу добро да наставим”, рекао је Нишикори после меча.

Изнер је са 6:4, 7:6, 4:6, 6:4 победио Хајдер-Мауерера, док је Фелисијано Лопес прошао даље предајом Адријана Маранина у четвртом сету.

Манарино је у том тренутку водио са 2-1 у сетовима, али је губио са 4:0 у четвртом, да би се повукао због грчева.

После спасених меч лопти у првом колу, Фелисијано се овога пута суочавао са једном, али је поново прошао даље (губио са 2-0 и ривал сервирао за меч).

Јарко Ниеминен у три сета победио је Бачингера, баш као и Стив Џонсон Сантјага Хиралда који је био 30. носилац. Жил Милер је у одличној форми, овога пута пао је Роберто Баутиста-Агут са 7:6, 1:6, 7:5, 6:1, тренутно 16. на АТП листи.

Васек Поспишил окренуо је Паола Лоренција, Гиљермо Гарсија-Лопес није имао проблема против истрошеног Алехандра Гонсалеса – 6:1, 6:3, 6:3.

Даље су прошли Новак Ђоковић, Кеи Нишикори и Стан Вавринка.

Аустралијан опен (мушкарци), ИВ дан:
Иван Додиг – Кеи Нишикори 6:4, 7:5, 6:2, 7:6
Гиљермо Гарсија-Лопес – Алехандро Гонсалес 6:1, 6:3, 6:3
Сантјаго Хиралдо – Стив Џонсон 3:6, 4:6, 2:6
Џон Изнер – Андреас Хајдер-Маурер 6:4, 7:6, 4:6, 6:4
Фелисијано Лопес – Адријан Манарино 4:6, 4:6, 7:6, 4:0 предаја Манарина
Јарко Ниеминен – Матијас Бачингер 7:6, 7:5, 7:5
Жил Милер – Роберто Баутиста-Агут 7:6, 1:6, 7:5, 6:1
Стан Вавринка – Маријуш Копил 7:6, 7:6, 6:4
Новак Ђоковић – Андреј Кузњецов 6:0, 6:1, 6:4
Паоло Лоренци – Васек Поспишил 7:6, 6:7, 3:6, 4:6
Марсел Гранољерс – Жил Симон 6:7, 2:6, 4:6

Коментари / 0

Оставите коментар