AO: Dalje idu Sten, Nišikori, bilo i iznenađenja!

Aktuelni šampion Australijan opena Stan Vavrinka imao je problema i u drugom meču ovogodišnjeg turnira, ali je uspeo da ga dobije u tri seta. Peti teniser planete Kei Nišikori odigrao plasirao se u treće kolo pobedom nad Hrvatom Ivanom Dodigom sa 3:1 (4:6, 7:5, 6:2, 7:6). Džon Izner bio je siguran, Felisijano Lopes je imao mnogo sreće, a Žil Miler i Stiv Džonson izbacili su nosioce u mečevima četvrtog dana Australijan opena.

Tenis 22.01.2015 | 10:00
AO: Dalje idu Sten, Nišikori, bilo i iznenađenja!

Vavrinka je savladao Rumuna Marijuša Kopila rezultatom 7:6, 7:6, 6:3, posle nešto manje od 140 minuta igre.

Švajcarski teniser u sledećoj rundi igraće protiv Jarka Nieminena, koji je u tri seta eliminisao Mihaela Bačingera iz Nemačke.

Vavrinka je imao velikih problema da ukroti servis 193 centimetra visokog Rumuna, pa je prva dva seta dobio tek u taj brejku. Kopil je tokom meča odservirao najbrži servis u dosadašnjem toku sezone koji je išao čak 242 kilometara na čas.

“Bilo je komplikovano, tri teška seta. Uslovi su bili teški, mnogo je toplije danas. On je bio agresivan, odličan je servis, što je bio veliki izazov. Imao sam uspone, ali sam bio fokusiran u bitnim momentima i zadovoljan sam što nisam izgubio mnogo energije. Na Gren slemovima nema lakih mečeva, u sledećem očekujem najtežeg protivnika. Svi igraju dobro, mogu da vas napadnu i stave pod veliki pritisak. Morate se izboriti za drugu nedelju”, rekao je Vavrinka posle meča.

Četvrti igrač na ATP listi potom se osvrnuo na narednog protivnika Jarka Nieminena.

“Veoma nezgodan teniser – igra sa mnogo ritma i intenziteta. Biće teško, ali sada imam dan odmora da se odmorim, što ću i učiniti”, dodao je Stan.

Nišikori je odigrao još jedan težak meč u Melburnu, ali je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije i stigao do treće runde.

Tamo ga čeka Amerikanac Stiv Džonson, koji je u tri seta eliminisao Santjaga Hiralda.

Hrvatski teniser bolje je otvorio meč protiv favorizovanog Japanca, pa je posle razmene brejkova poveo sa 3:2 i tu prednost održao do kraja seta. Nišikori je stabilizovao igru u drugom delu, čekao šansu rivala i dočekao je u samom finišu za izjednačenje.

Furiozno je osvojio i treći set, a onda je u četvrtom viđena prava drama – Dodig je imao prednost brejka, servirao za 2:2 u setovima, ali se furioznom serijom nestvarnih poena Nišikori vratio i ostao u setu. Otišlo se u taj brejk u kom je Japanac uzeo sve poene i zasluženo prošao dalje.

Kei je meč završio duel sa 52 vinera i 26 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Dodiga bio 42:35.

“Bilo je fantastično, imao sam osećaj kao da sam u Japanu. Ovde imam veliku podršku, ne samo od ljudi iz Japana već i ostalih. Veoma sam srećan što sam igrao na ovom terenu i nadam se da mogu dobro da nastavim”, rekao je Nišikori posle meča.

Izner je sa 6:4, 7:6, 4:6, 6:4 pobedio Hajder-Mauerera, dok je Felisijano Lopes prošao dalje predajom Adrijana Maranina u četvrtom setu.

Manarino je u tom trenutku vodio sa 2-1 u setovima, ali je gubio sa 4:0 u četvrtom, da bi se povukao zbog grčeva.

Posle spasenih meč lopti u prvom kolu, Felisijano se ovoga puta suočavao sa jednom, ali je ponovo prošao dalje (gubio sa 2-0 i rival servirao za meč).

Jarko Nieminen u tri seta pobedio je Bačingera, baš kao i Stiv Džonson Santjaga Hiralda koji je bio 30. nosilac. Žil Miler je u odličnoj formi, ovoga puta pao je Roberto Bautista-Agut sa 7:6, 1:6, 7:5, 6:1, trenutno 16. na ATP listi.

Vasek Pospišil okrenuo je Paola Lorencija, Giljermo Garsija-Lopes nije imao problema protiv istrošenog Alehandra Gonsalesa – 6:1, 6:3, 6:3.

Dalje su prošli Novak Đoković, Kei Nišikori i Stan Vavrinka.

Australijan open (muškarci), IV dan:
Ivan Dodig – Kei Nišikori 6:4, 7:5, 6:2, 7:6
Giljermo Garsija-Lopes – Alehandro Gonsales 6:1, 6:3, 6:3
Santjago Hiraldo – Stiv Džonson 3:6, 4:6, 2:6
Džon Izner – Andreas Hajder-Maurer 6:4, 7:6, 4:6, 6:4
Felisijano Lopes – Adrijan Manarino 4:6, 4:6, 7:6, 4:0 predaja Manarina
Jarko Nieminen – Matijas Bačinger 7:6, 7:5, 7:5
Žil Miler – Roberto Bautista-Agut 7:6, 1:6, 7:5, 6:1
Stan Vavrinka – Marijuš Kopil 7:6, 7:6, 6:4
Novak Đoković – Andrej Kuznjecov 6:0, 6:1, 6:4
Paolo Lorenci – Vasek Pospišil 7:6, 6:7, 3:6, 4:6
Marsel Granoljers – Žil Simon 6:7, 2:6, 4:6

Komentari / 0

Ostavite komentar