Одликовање Бреговићу

У Француској амбасади у Београду 25. фебруара биће приређен коктел поводом Ордена витеза уметности којим су француске власти одликовале Горана Бреговића.

Забава 17.01.2015 | 09:49
Одликовање Бреговићу

У ФРАНЦУСКОЈ амбасади у Београду 25. фебруара биће приређен коктел поводом Ордена витеза уметности којим су француске власти одликовале Горана Бреговића (64). Некадашњи вођа најпопуларније југословенске рок групе "Бијело дугме", а сада шеф "Оркестра за свадбе и сахране", почасни је грађанин Буенос Ајреса, Атине, Прага и Тиране, али и почасни доктор Универзитета у Шефилду.

Прослављени композитор, послао је становницима Дубровника поздрав са Јахорине и најавио да ће 31. јануара са Аленом Исламовићем у "Ревелину" певати песме које је написао за легендарне "дугмиће".

Извор: Новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зива истина

17.01.2015 09:57

Цеститам. Медјутим, као музицар (комоозитор, аранзер, текстописа, итд.) је један од ријетких, ал', брате, као цовјек (провјерено) никакав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папагај

17.01.2015 12:26

Један од који најбоље зна туђи производ прогласити својим. Они који се баве истраживањима или уопште музиком ће вам рећи, да ни једне ноте нема у његовим пројектима. Узима туђе ствари и преокреће, зарађује лову, јер ауторска права за њега не важе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

17.01.2015 17:41

Брега је Брега не мозе то бити свако. Све се мијена а он остаје. ЗАТО МОРАС ИМАТИ ПОСТОВАЊЕ ПРЕМА СВАКОМ. Од латинске Америке па до Сибира.

ОДГОВОРИТЕ