Odlikovanje Bregoviću

U Francuskoj ambasadi u Beogradu 25. februara biće priređen koktel povodom Ordena viteza umetnosti kojim su francuske vlasti odlikovale Gorana Bregovića.

Zabava 17.01.2015 | 09:49
Odlikovanje Bregoviću

U FRANCUSKOJ ambasadi u Beogradu 25. februara biće priređen koktel povodom Ordena viteza umetnosti kojim su francuske vlasti odlikovale Gorana Bregovića (64). Nekadašnji vođa najpopularnije jugoslovenske rok grupe "Bijelo dugme", a sada šef "Orkestra za svadbe i sahrane", počasni je građanin Buenos Ajresa, Atine, Praga i Tirane, ali i počasni doktor Univerziteta u Šefildu.

Proslavljeni kompozitor, poslao je stanovnicima Dubrovnika pozdrav sa Jahorine i najavio da će 31. januara sa Alenom Islamovićem u "Revelinu" pevati pesme koje je napisao za legendarne "dugmiće".

Izvor: Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ziva istina

17.01.2015 09:57

Cestitam. Medjutim, kao muzicar (komoozitor, aranzer, tekstopisa, itd.) je jedan od rijetkih, al', brate, kao covjek (provjereno) nikakav.

ODGOVORITE
Name

papagaj

17.01.2015 12:26

Jedan od koji najbolje zna tuđi proizvod proglasiti svojim. Oni koji se bave istraživanjima ili uopšte muzikom će vam reći, da ni jedne note nema u njegovim projektima. Uzima tuđe stvari i preokreće, zarađuje lovu, jer autorska prava za njega ne važe...

ODGOVORITE
Name

Luda Milojka

17.01.2015 17:41

Brega je Brega ne moze to biti svako. Sve se mijena a on ostaje. ZATO MORAS IMATI POSTOVANJE PREMA SVAKOM. Od latinske Amerike pa do Sibira.

ODGOVORITE