Расписана потјерница за Главашем

Загребачки Жупанијски суд расписао је потјерницу за Бранимиром Главашем, којем је укинута правоснажна пресуда према којој због ратног злочина служи затворску казну у БиХ.

Регион 16.01.2015 | 13:35
Расписана потјерница за Главашем

То значи да ће Главаш, ако пређе на хрватску територију након пуштања из мостарског затвора, бити ухапшен јер је против њега сада на снази неправоснажна пресуда на основу које му је раније одређен притвор, преносе медији.

Портпарол загребачког Жупанијског суда Крешимир Девчић рекао је новинарима да је потјерница расписана јер је Уставни суд ставио ван снаге правоснажну пресуду Врховног суда, којом је Главаш осуђен на затворску казну од осам година.

С обзиром да Главаш у Мостару служи казну на основу правоснажне пресуде која је укинута, очекује се да ће ускоро бити пуштен на слободу. Девчић, међутим, каже да суд о томе нема службену информацију.

Он је додао да Главаш, уколико Министарство унутрашњих послова распише међународну потјерницу, теоретски може бити ухапшен и у БиХ, али да га од екстрадиције штити двојно држављанство.

Неправоснажном пресудом, Главаш је осуђен на 10 година, а према закону се притвор одређује за казне дуже од пет година.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЖИКА

16.01.2015 12:51

НЕКО НЕКОГ ЗА...АВА. САМО ЈА НЕ ЗНАМ КО КОГА. ОВО ЈЕ ПОДРШКА СВИМ ЗЛОЧИНЦИМА НАРОЧИТО ХРВАТИМА И МУСЛИМАНИМА ДА СЕ НЕ ПЛАШЕ. ЗА РЕКЛАМУ ЋЕ БИТИ НАГРАЂЕНИ И МАТЕРИЈАЛНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

16.01.2015 15:56

Тко је у овој држави ЛУД.Осуђеник се пушта,а још није напустио затвор,а за њим расписана потерница.По мени га треба пребацити у Српску,па нека га онда траже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

16.01.2015 17:26

Хе хе па што га СОПА не хапси и не обрадјује ако хапсе Србе ратне 100% инвалиде? Није ли ово безобразлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

озренац

16.01.2015 19:49

Колинда и Баја це то све регулисати

ОДГОВОРИТЕ