Raspisana potjernica za Glavašem

Zagrebački Županijski sud raspisao je potjernicu za Branimirom Glavašem, kojem je ukinuta pravosnažna presuda prema kojoj zbog ratnog zločina služi zatvorsku kaznu u BiH.

Region 16.01.2015 | 13:35
Raspisana potjernica za Glavašem

To znači da će Glavaš, ako pređe na hrvatsku teritoriju nakon puštanja iz mostarskog zatvora, biti uhapšen jer je protiv njega sada na snazi nepravosnažna presuda na osnovu koje mu je ranije određen pritvor, prenose mediji.

Portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je novinarima da je potjernica raspisana jer je Ustavni sud stavio van snage pravosnažnu presudu Vrhovnog suda, kojom je Glavaš osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina.

S obzirom da Glavaš u Mostaru služi kaznu na osnovu pravosnažne presude koja je ukinuta, očekuje se da će uskoro biti pušten na slobodu. Devčić, međutim, kaže da sud o tome nema službenu informaciju.

On je dodao da Glavaš, ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova raspiše međunarodnu potjernicu, teoretski može biti uhapšen i u BiH, ali da ga od ekstradicije štiti dvojno državljanstvo.

Nepravosnažnom presudom, Glavaš je osuđen na 10 godina, a prema zakonu se pritvor određuje za kazne duže od pet godina.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ŽIKA

16.01.2015 12:51

NEKO NEKOG ZA...AVA. SAMO JA NE ZNAM KO KOGA. OVO JE PODRŠKA SVIM ZLOČINCIMA NAROČITO HRVATIMA I MUSLIMANIMA DA SE NE PLAŠE. ZA REKLAMU ĆE BITI NAGRAĐENI I MATERIJALNO.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

16.01.2015 15:56

Tko je u ovoj državi LUD.Osuđenik se pušta,a još nije napustio zatvor,a za njim raspisana poternica.Po meni ga treba prebaciti u Srpsku,pa neka ga onda traže.

ODGOVORITE
Name

snouden

16.01.2015 17:26

He he pa što ga SOPA ne hapsi i ne obradjuje ako hapse Srbe ratne 100% invalide? Nije li ovo bezobrazluk

ODGOVORITE
Name

ozrenac

16.01.2015 19:49

Kolinda i Baja ce to sve regulisati

ODGOVORITE