Каква је судбина Српске банке

Због реорганизације Српска банка затвара све филијале ван Београда до краја јануара. РТС незванично сазнаје да ће од 400 запослених радно место задржати само шездесетак људи, који ће радити у интерној банци наменске индустрије Србије.

Србија 13.01.2015 | 08:41
Каква је судбина Српске банке

Српска банка је клијенте обавестила да дођу и затворе своје рачуне и регулишу остала документа до 22. јануара, или да то учине у седишту Српске банке у Савској улици 25 у Београду.

Из банке поручују да су улози сигурни и да активни кредити клијената остају у банци уз непромењене уговорене услове, а биће им омогућено и да после тог рока несметано отплаћују рате без накнаде на шалтерима пошта. Међутим, пре саопштења банке, широм Србије испред филијала настале су гужве.

Много питања, ниједан званични одговор везан за судбину Српске банке. Клијенти физичка лица затечени саопштењем на експозитурама да морају да поравнају рачуне са банком кренули су у трку како би могли да пређу у нову до 22. јануара, јер у противном то морају да ураде у престоници.

"Тренутно је 5.500 активних рачуна, свакодневне су гужве, не можемо са овим бројем људи ни 20 одсто да угасимо до датума када је речено да ћемо бити угашени", каже Владимир Ракић, директор експозитуре Српске банке у Краљеву.

Трка клијената са банком мањи је проблем од принудне блокаде рачуна док се превремено не измире позајмице.

Оно што нисмо добили као званично саопштење руководства банке писало је на вратима експозитуре у Скадарској – због промене пословне политике експозитура ће радити до 23. јануара ове године.

Генерални секретар Удружења банака Србије Верољуб Дугалић рекао је да ће издати чекови вероватно бити враћени иницијалној банци, односно Српској банци, а све остале обавезе које грађани имају само ће се преусмерити према Поштанској штедионици.

РТС незванично сазнаје да ће од 400 запослених радно место задржати само шездесетак људи, који ће радити у интерној банци наменске индустрије Србије, која је до пре неколико година пословала под називом Ју-гарант банка или Војни сервис.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раде

13.01.2015 14:21

Каква мозе да буде судбина банке кад министер одбране манекен Гасиц казе да се народ не секира све це бити у реду. Гасицу гледај ста цес са војском коју и немамо ловацко друство је веце и јаце од насе војске зато се не месај у несто у ста немас појма.

ОДГОВОРИТЕ