Kakva je sudbina Srpske banke

Zbog reorganizacije Srpska banka zatvara sve filijale van Beograda do kraja januara. RTS nezvanično saznaje da će od 400 zaposlenih radno mesto zadržati samo šezdesetak ljudi, koji će raditi u internoj banci namenske industrije Srbije.

Srbija 13.01.2015 | 08:41
Kakva je sudbina Srpske banke

Srpska banka je klijente obavestila da dođu i zatvore svoje račune i regulišu ostala dokumenta do 22. januara, ili da to učine u sedištu Srpske banke u Savskoj ulici 25 u Beogradu.

Iz banke poručuju da su ulozi sigurni i da aktivni krediti klijenata ostaju u banci uz nepromenjene ugovorene uslove, a biće im omogućeno i da posle tog roka nesmetano otplaćuju rate bez naknade na šalterima pošta. Međutim, pre saopštenja banke, širom Srbije ispred filijala nastale su gužve.

Mnogo pitanja, nijedan zvanični odgovor vezan za sudbinu Srpske banke. Klijenti fizička lica zatečeni saopštenjem na ekspoziturama da moraju da poravnaju račune sa bankom krenuli su u trku kako bi mogli da pređu u novu do 22. januara, jer u protivnom to moraju da urade u prestonici.

"Trenutno je 5.500 aktivnih računa, svakodnevne su gužve, ne možemo sa ovim brojem ljudi ni 20 odsto da ugasimo do datuma kada je rečeno da ćemo biti ugašeni", kaže Vladimir Rakić, direktor ekspoziture Srpske banke u Kraljevu.

Trka klijenata sa bankom manji je problem od prinudne blokade računa dok se prevremeno ne izmire pozajmice.

Ono što nismo dobili kao zvanično saopštenje rukovodstva banke pisalo je na vratima ekspoziture u Skadarskoj – zbog promene poslovne politike ekspozitura će raditi do 23. januara ove godine.

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić rekao je da će izdati čekovi verovatno biti vraćeni inicijalnoj banci, odnosno Srpskoj banci, a sve ostale obaveze koje građani imaju samo će se preusmeriti prema Poštanskoj štedionici.

RTS nezvanično saznaje da će od 400 zaposlenih radno mesto zadržati samo šezdesetak ljudi, koji će raditi u internoj banci namenske industrije Srbije, koja je do pre nekoliko godina poslovala pod nazivom Ju-garant banka ili Vojni servis.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rade

13.01.2015 14:21

Kakva moze da bude sudbina banke kad minister odbrane maneken Gasic kaze da se narod ne sekira sve ce biti u redu. Gasicu gledaj sta ces sa vojskom koju i nemamo lovacko drustvo je vece i jace od nase vojske zato se ne mesaj u nesto u sta nemas pojma.

ODGOVORITE