Рођендан Српске обиљежен и у Брчком

Под покровитељством предсједника Републике Милорада Додика, а уз присуство предсједнице Владе Жељке Цвијановић и више министара, Дан и слава Републике Српске обиљежени су и у Брчком.

Босна и Херцеговина 10.01.2015 | 20:29
Рођендан Српске обиљежен и у Брчком

Након полагања вијенаца на Споменик српским браниоцима славски обред у брчанском хотелу „Јелена“ предводио је владика зворничко-тузлански, господин Хризостом.

„Обиљежавање Дана и славе Републике Српске у Брчком је наш однос према грађанима ове локалне заједнице који су држављани Српске и чин којим желимо показати да и институционално дјелујемо на овом простору“, рекла је предсједница Владе Жељка Цвијановић након славског обреда.

Празновању Светог Стефана у Брчком присуствовало је и осам министара у Влади Републике Српске, а по мишљењу Петра Ђокића ово традиционално окупљање дан послије, треба његовати и на тај начин, уз уважавање других - исказати српски идентитет у мултиетничком дистрикту.

За градоначелника Брчког Анту Домића, који је и ове године био на пријему, Дан и слава РС су, рекао је, уважавање жеља и потреба једног од три равноправна народа у дистрикту и БиХ, али и прилика да се с Владом овог ентитета настави, нагласио је, врло отворена и корисна сарадња.

Пријему у част Дана и славе РС претходило је полагање вијенаца на Споменик српским браниоцима Брчког: изасланика предсједника Републике Милорада Додика, предсједнице Владе и министарства РС, те делегација локалних политичких партија и удружења.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Симе

10.01.2015 20:10

Вјероватно ради висих циљева националног интереса ..... тј њихових јер они су РС ......... а ми ...... ма ко смо ми .......

ОДГОВОРИТЕ
Name

сваста

10.01.2015 23:28

Какве везе има крсна слава са секуларним друством? Па ово није Иран и теократија него ДЕМОКРАТИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

11.01.2015 17:44

Ре шиме: а ко сте ви?Зашто се стално врачате уназад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

12.01.2015 10:34

Сви сте Срби неки бивси и садасњи.

ОДГОВОРИТЕ