Rođendan Srpske obilježen i u Brčkom

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Milorada Dodika, a uz prisustvo predsjednice Vlade Željke Cvijanović i više ministara, Dan i slava Republike Srpske obilježeni su i u Brčkom.

Bosna i Hercegovina 10.01.2015 | 20:29
Rođendan Srpske obilježen i u Brčkom

Nakon polaganja vijenaca na Spomenik srpskim braniocima slavski obred u brčanskom hotelu „Jelena“ predvodio je vladika zvorničko-tuzlanski, gospodin Hrizostom.

„Obilježavanje Dana i slave Republike Srpske u Brčkom je naš odnos prema građanima ove lokalne zajednice koji su državljani Srpske i čin kojim želimo pokazati da i institucionalno djelujemo na ovom prostoru“, rekla je predsjednica Vlade Željka Cvijanović nakon slavskog obreda.

Praznovanju Svetog Stefana u Brčkom prisustvovalo je i osam ministara u Vladi Republike Srpske, a po mišljenju Petra Đokića ovo tradicionalno okupljanje dan poslije, treba njegovati i na taj način, uz uvažavanje drugih - iskazati srpski identitet u multietničkom distriktu.

Za gradonačelnika Brčkog Antu Domića, koji je i ove godine bio na prijemu, Dan i slava RS su, rekao je, uvažavanje želja i potreba jednog od tri ravnopravna naroda u distriktu i BiH, ali i prilika da se s Vladom ovog entiteta nastavi, naglasio je, vrlo otvorena i korisna saradnja.

Prijemu u čast Dana i slave RS prethodilo je polaganje vijenaca na Spomenik srpskim braniocima Brčkog: izaslanika predsjednika Republike Milorada Dodika, predsjednice Vlade i ministarstva RS, te delegacija lokalnih političkih partija i udruženja.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sime

10.01.2015 20:10

Vjerovatno radi visih ciljeva nacionalnog interesa ..... tj njihovih jer oni su RS ......... a mi ...... ma ko smo mi .......

ODGOVORITE
Name

svasta

10.01.2015 23:28

Kakve veze ima krsna slava sa sekularnim drustvom? Pa ovo nije Iran i teokratija nego DEMOKRATIJA

ODGOVORITE
Name

007

11.01.2015 17:44

Re šime: a ko ste vi?Zašto se stalno vračate unazad?

ODGOVORITE
Name

Sudija

12.01.2015 10:34

Svi ste Srbi neki bivsi i sadasnji.

ODGOVORITE